Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

s7manbs8

Láttam egyik videón olyat, hogy  fúrótokmányok voltak a fúró tartót azt ráfogatnám egy L szelvényre szembe a tokmánnyal pl.

keri

keri

Esetleg dollárban vagy euróban biztos kapsz :D

s7manbs8

Ilyesmit nem árulnak valahol ebay vagy ilyenek ?

ra8nsmk6w

Ne becsüld le az esztergálásnál fellépő erőket. A kést a támadási pontól a lehető legközelebb mereven alátámasztani!. A fúrótokmánynál ez min. 50-60mm. Inkább egy hevederszerű elrendezésben 10 db patronbefogó, nagyon sok-sok ezer forintért

dig2r7b0g

Pl.: MOL TCL 30 vagy 46

morfeus

Ha már voltál szives elolvasni a  makrókat üzenet írásnál és értelmezni bár ez nem sikerült amint látom :) igen  valóban más fórumon is kérdezek(bár másnak egyértelmű a kérdésem) ha ez baj akkor PM és ne itt!
De igen   gondoltam a motorolajra én is illetve láttam idős szakitól!
Viszont az emulzió az más kérdés,de inkább csendesen kérdezek mert páran nem értik a makrókat :)

morfeus

Tisztelettel köszönöm válaszodat érthető és világos volt a  válaszod!
Beszerzem az említett fajtát és megpróbálom!

s6gzpdkzi

Jó estét mindenkinek
lenne egy kérdésem a forum társaktól,  egy  
ee 800 eszterga gépem és nem müködik rajta az elektromos kuplung a kérdésem az lenne hogy lehet e rajta állitani és hogyan vagy pedig már anyira elkopot hogy uj kell
elöreis köszönöm

dig2r7b0g

Hasonló problémám volt E-400M-mel,a kuplungtestről kivezető vezeték szakadt, vagy letestelt, aztán a kuplung lehet zárlatos/ javítható/ és végül a lamellák megégtek / a kevés olaj miatt/. Elsőnek érdemes a biztosítékokat átnézni megtréfálhatja az embert! Jó kutatást!

jani300

Üdv ! Akkor valahol az én készülékemben lesz a hiba , mert nem egészen értem .  
Én a szánkenő olajat ajánlom , de én sem fogok ezért venni mert lehet nagy kiszerelésű ,és lusta is vagyok utána menni . Miért lenne problémám avval amit írtál ?

r2u4n063m

Nemrégiben sikerült szert tennem egy régóta vágyott és vadászott kiegészítőre az E2N-hez, a magassági szánra, derékszögasztallal, és szögben állítható asztallal. Több, mint egy éve vadásztam már rá, kettőről lecsúsztam idő közben - ami még épkézláb árban is volt, mert vannak páran, akik bemondanak olyan árat, hogy ihaj -, a tapasztalatom az, hogy pár nap alatt elviszik.  
A hozzám került darabot a reggeli órákban hirdették meg, délután még megvolt szerencsémre.  

Néhány kérdést feltennék vele kapcsolatban, kíváncsi vagyok a véleményetekre, tapasztalatotokra:
- Milyen kiegészítő eszközökre lehet szükség a különféle munkadarabok rögzítése során, amiket be kellene szerezzek, elkészítsek;  
- Mik azok a tényezők, amikre figyelni kell, hogy ne tegyem tönkre a nem egészen marási munkákra kitalált esztergagépet, gondolok itt a főorsóra?

https://lh4.googleusercontent.com/-kv40QJu_MIc/U7lR08csUdI/AAAAAAAAFTo/EWgQOwGND7A/w913-h685-no/P1010003.JPG" border=0>

PSoft

Ha nem titok...
Mennyiért sikerült hozzá jutnod?

s7manbs8

Pont tegnap nézegettem ilyen szánokról videókat, csak azok ilyen kis kínai gépen voltak, de szépen elmarogattak velük.