Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

r2u4n063m

Nem titok, 60 Mátyás bánta, valamint a postaköltség. Pár hete volt egy kétharmad áron, de azt csak a hirdetés ötödik napján vettem észre, akkor már nem volt meg.

4d52ifwte

Annyiért nekem is van egy eladó, pontosan olyan mint a tiéd.:-)

jani300

Sok sikert hozzá ! Nekem sosem volt ilyenem :(
A Yu -tu n sok filmet találsz a használatáról .
A főorsó az amit nem kell féltened ,az bőven elég erős a maráshoz . Az én tapasztalatom az hogy a keresztszán és az anyája nem szereti ezt a terhelést . De én ean on trükköztem ilyesmivel , és annak rövidebb a keresztszán csúszó része .

jani300

[#csodalk] Hát igen , van az a pénz amiért lehet venni :( Nagyobb gépre próbálgattam felrakni szerszámmaró kis térben állítható asztalát ,de most már lassan azért lesz működő marógépem .

jani300

Csak nem vettél egy jó kis marógépet ? :))

4d52ifwte

Hát azt nem tudom, hogy jó-e, de remélem használhat lesz.
Osztófejem nincs, gondoltam elcserélem a magassági szánra, vagy jó árom eladom.:-)

r2u4n063m

Úgy voltam vele, hogy olcsóbban csak nagy véletlenül lehet kifogni, lehet, hogy még ha várok egy-két hónapot, belefutok, vagy egy két évet...

r2u4n063m

Ha előbb meghirdetted volna, lehet mindketten jobban járunk :)

jani300

Hát ... nekem van egypár osztófejem . Olyan is amitől nem dől el a géped :) Danuvia ha jól írom . Tartozékok viszont nem igen vannak hozzá . Nemrég lett egy szerszámmaróra való , valószínűleg Tos , az biztos itt marad :)

4d52ifwte

Köszi,még várok, hátha lesz tartozékokkal is. Vagy az árán tudok venni.

ZZrash-nek igaza van, fel van verve az ára, de sajnos csak ritkán van olcsóbban, arra meg sok vevő van...

jani300

Nem árultam még soha . Csak már van 3db hasonló méretű .  Több órája pakolom már ma az udvart hogy beférjek autóval , de még van vissza egy két órára való :( Túl sok cucc van amit sikerült begyűjtenem , és még soha nem használtam .

hostya

"Milyen kiegészítő eszközökre lehet szükség a különféle munkadarabok rögzítése során, amiket be kellene szerezzek, elkészítsek; "

Elsősorban különböző hosszúságú "T" fejű csavarokat, "T" anyákat, amik a T horonyba illeszkednek.
Egy prizma is jól jön néha..
Ami a legfontosabb, az egy hasonló mini gépsatu.

http://cnctar.hobbycnc.hu/hostya/Magass%e1gi%20sz%e1n/1.jpg" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/hostya/Magass%e1gi%20sz%e1n/2.jpg" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/hostya/Magass%e1gi%20sz%e1n/3.jpg" border=0>

"Mik azok a tényezők, amikre figyelni kell, hogy ne tegyem tönkre a nem egészen marási munkákra kitalált esztergagépet, gondolok itt a főorsóra? "

-A főorsó a legkevésbé érzékeny a marási műveletekre esztergán.
- A tokmányba/patronba fogott 'jobbos' maró szerszám viszont nem szereti az esztergán, az egyen irányú marást... (az eszterga kereszt szánjának mindig van holtjátéka, és ilyenkor amikor a szerszám felül van,  a maró magára "húzza" a mdb-ot.) -szerszám törés-
- Szerezz be balos marókat, vagy a marást úgy készítsd,(jobbos maróval) hogy a mdb-ot 'hátulról-előre' keljen mozgatni..
- Horonymarásnál (retesz horony), ill.(helyesen beállított) homlok marásnál ez a probléma nem jön elő..

Most nincs időm fotókkal bemutatni a fentebb leírtakat, de ha kérdezel szívesen válaszolok.

r2u4n063m

Köszönöm a képeket! Prizmát és T anyákat igyekszem beszerezni, illetve valóban, egy kisméretű gépsatu mindenképpen el fog kelleni, a képeden látható, prizmásan kibontott pofákkal.  
A keresztszán holtjáték ismerős, esztergáláskor is szoktam vele találkozni. Jobbos maróim vannak, így ennek megfelelően kell a munkafolyamatot megterveznem.

jani300

Ezt nézegettem nemrég . Ez egy másfajta magassági szán .http://www.youtube.com/watch?v=vVUK-h-0iWQ

s7manbs8

Te ha már épp ezekről beszéltek, ilyen prizmás szánra az oldalára hogy szereljek fel valami hajtást ? Valami két csapágyház kellene, meg orsó, meg csapágy vagy arra is gondoltam, hogy csak egy sima csúszófelületet teszek rá és annyi még csapágy se kell mondjuk úgy nagyobb erő kell, de azt meg lehet oldani.