Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Nem kimerítő válaszok:
1: Pl a kihozatal: Cső alakú alkatrészt lehet rúdból készíteni, de nem szerencsés hasábból, vagy vastaglemezből, optimális estben csőből készítheted.
2:Egy.. egy tucat alkatrészt univerzális szerszámgépen egyszerűbb készíteni, 100...1000 környékén cnc gép lehet a jó választás, ha ennél nagyobb sorozat akkor célautomata a jó döntés.
De ezek evidenciák.

B.Zoltán

Úgy látom külföldön is ötletelnek az esztergán való marással. Van két érdekes link.

Az egyiknél, ha jól látom, a saját kéziszánját használja fel a függőleges mozgáshoz.  

A másiknál meg olcsó keresztsatu alsó részét használja fel.

http://sparetimelabs.com/animato/animato/transferseu/milling.html" TARGET=_fnew>Link 1

http://www.pbase.com/jeandr/milling_attachment_for_a_south_bend_lathe" TARGET=_fnew>Link 2

jani300

Amiről írtam azok kisebbek . De kicsit nagyobb is van . MVE 280 , EU 500 , és valami orosz hasonló késszán, megválnék tőlük ha valaki nagyobbat szeretne .MVE toronyrevolver leszúrószán(nem is biztos hogy leszúró ) is van .EAN esztergán én is marogattam annó , de most már marógéppel illene ha már van . Rengeteg lomom van ,és már komolyan akadályoz . Összejött egy szerszámmaró osztófej is ,amit itt nagyon tetszett a régi adok veszek ben .Az nem eladó .

r2u4n063m

Már több, mint egy éve keresek én is elfogadható áron maró feltétet E2N-re, a napokban volt fent, egy, de az ötödik napon már hoppon maradtam, kelendő dolgok ezek nagyon...

VighLajos

morfeus

Köszönöm ez relatív egyszerü de sajnos nem rendelkezem marógéppel ergo mindent le kell gyártassak,ami gondolom nem olcsó!
De ha itt vállalja valaki akkor jelezze!

jani300

Ha mindenáron marással kívánjátok gyilkolni az esztergáitokat ...
Beugrott hogy van ferde ékléces öntött szánom . 260x125 ös befoglaló mérettel . Komoly ipari kivitelű . Balos orsóval öntött anyával . Nem igazán tudom mi volt,de ritkán mozgott , csak néha lehetett állítva . Nem is annyira rozsdás :( Most kerestem elő .Az árral is bajban vagyok ,és a kép is nehézkes ,de ha valakinek nagyon kell megoldjuk . Elnézést ,csak ha szóbakerülnek itt dolgok beugrik hogy miket rakosgatok jó pár éve .

t62d6ha2b

Szia!

Szeretném megvásárolni azt a szánt, írok magánban.

morfeus

Szerintem ez egyáltalán nem eszterga gyilkolása,de természetesen normális keretek között,mert ugye nem mindenki engedhet meg magának egy komplett marógépet!
Pontosabban arra gondolok,hogy kis marásokat(lapolás,reteszek stb...) a vertikális szános megoldással megoldható,ésszerű keretek között!
Ha meg nagy felületet kell marni akkor meg 100%,hogy keres az ember egy marós fórumost  :)
De mindenki maga dönt!

keri

Szerintem sem gyilkolás.
Elég kicsi erők keletkeznek főleg kicsi fogáskor.
Nekem a gagyi kínai eszterga nagyon megérzi a terhelést mert azonnal görbül, de az ilyesmi meg sem kottyan neki. Motor nyomaték sem igazán kell hozzá.

morfeus

Erre gondoltam én is a soraim megírása közben igaz,hogy nekem Hízó-úrótl vásárolt nem gagyi kategóriába tartozó ceruzahegyezőm van pontosan egy http://www.hbm-machines.com/producten/hbm-250-norton-metaaldraaibank" TARGET=_fnew>Ilyen! szóval ennek bírnia kell normális határok között!

UI:A kis kínai gépeket nem akarom leszólni ugyanis a balesetem előtt ig a TMK műhelyünkben egy ilyen kis gépen dolgoztam ha kellett és tökéletesen megfelelt az apró munkákhoz,amihez meg nagyobb kellett azt elvitte egy külsős!

keri

Nyugodtan leszólhatod :)
Tisztában vagyok vele hogy gagyi az esztergám, de ahogy mondod, amire kell nekem arra pont jó, és erre a feladatra több pénzt nem is akartam kiadni. Jó volna nagyobb gép, de egy légópincében elég szűkek a folyosók, meg kb. meg is töltené a 6nm-es pincémet egy rendes eszterga :D

jani300

Nem kell szó szerint érteni azt a gyilkolást .  Én is szoktam így reteszhornyot készíteni .

vjanos

http://www.jofogas.hu/budapest/Kismeretu_eszterga_kestarto_17162014.htm" TARGET=_fnew>Picimini gyorsváltós késtartó

Hátha valaki ilyent keres épp...