Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés 

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

...nagy erővel kell megnyomnod kezdetben, olajozva, kis fordulattal, mert hajlamos, hogy félosztáshoz ugorjon, vagyis duplasűrű lenne, egyébként némi sli-el eltalálja körbeforduláskor a helyét az átmérő aránytól függetlenül...

morfeus

Szia!
Kpaisgálom szépen lassan a dolgot közben keresgéltem és találtam egy http://www.projectsinmetal.com/free-metalworking-project-plans-a-knurling-tool/" TARGET=_fnew>Ilyen recézőt! illetve kialakítási alapnak itt van http://www.amazon.com/Grizzly-H7571-Floating-Knurling-Length/dp/B000E34BS0/ref=pd_sim_sbs_indust_5?ie=UTF8&refRID=1A2W00679KEP3B8XHAKP" TARGET=_fnew>Ez is!

Vagyis elképzelés és rajzbéli segítség az már van most már csak a görgőket kell beszerezzem(illetve eldönteni a beszerzési forrást)  és utána már csak az alkotás van hátra  :)
Na persze még amúgy is keresnék egy marós fórumost mert marógépem még nincsen :)

vjanos

Esztergán tök jól lehet marni ilyeneket, ha csinálsz a szánra valami felfogatót, esetleg magassági szánt :)

morfeus

Na ez az ami a recézővel párhuzamban illetve a recézőt megelőzve el kell,hogy készüljön egy magassági szán,ehhez keresnék egy kis műszaki rajzot méretekkel mert mire én kitalálom,hogy mint is legyen addig megöregszem :)
Van valami ilyesmi rajzod egy vertikális szánhoz?

000000000

...vagy recézel és megeddzed... vagy 3D nyomtató

B.Zoltán

Én oldalról megyek neki az anyagnak és igy szinte egy menetbe forgács formájában kijön a fölösleges anyag a recéből.Ha lassan megyek élőre 5-ös acélra még tudok recézni.

Ez lehet hogy csak recézésnél működik.
Ennél a módszernél jobban oldal irányú erők vannak.A recézőt egy pár fokos szögbe megbillentem az anyaghoz képest.

Az UNIVERSAL-3 esztergám igy nem esik szét recézés közben.

morfeus

Igen ilyet keresek de mire összehozom kimaratom amit kell plusz munkadíj,lassan megvehetem készen is olyan 30000Ft-körül van az ára!
Vagy ha valaki elvállalja innen az oldalról akkor neki fizetem meg  a munkáját :)

000000000

én is ilyet keresek, nekem jó a használt is, egyszer már majdnem sikerült, de lemaradtam róla...   :(

000000000

Igen. Bár a recéző nem forgácsoló szerszám, hanem hidegalakító. :) Vagyis "forgácsnélküli megmunkálás". Az anyag benyomódik, és kiemelkedik. Így szoktunk kiszoposodott illesztést barkács módon javítani, átmérőt növelve.

jani300

Vannak faipai főorsó állító  szánjaim . Csúf rozsdásak . Ha akarsz bütykölni vele ,és egyszer lekerülnek ,köldök egyet . De előbb képet nehogy hozzám vágd . Ha van türelmed kivárni .

B.Zoltán

Egyet értünk. Amit az előbb írtam az nem rendeltetés szerű használat.

000000000

Na jó, megyek, mielőtt a modi kiszavaztat  :)

jani300: köszönöm

000000000

Sziasztok!! Valaki tudna rá válaszolni?? Fontos lenne még ma!! ELŐRE IS KÖSZÖNÖM
1: Milyen szempontok fontosak az előgyártmány megválasztásánál ? ( azon kívül hogy milyen az anyaga )
2 : A szerszámgép kiválasztását hogyan befolyásolja a gyártandó darabszám?

designr

Egy ilyen faipari szánt szereztem én is..ilyen célra tökéletes..az enyém egy vertikálfejet fog mozgatni..a szán 85kg..De érdemes nézelődni..egy jobb állapotú kereszt vagy késszán pl már fél siker..egy derékszög felfogatót már könnyű hegeszteni..vagy kis gépre egy hasonló késszán..ma vitték el az egészet 10 ezerérthttp://olx.hu/hirdetes/univerzalis-marogep-alkatreszek-ID2eVml.html#d814e8309c" TARGET=_fnew>Eszterga alkatrész.