Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

7cim5mm0

A retesz/ék esetében az általánosságban elterjedt tévedést példaképpen említettem csak, semmi köze a témához. Egyszerűen éreztetni akartam azt, hogy attól hogy valamit helytelenül másképpen hívok, nem változik meg sem a neve, sem a funkciója, és nem kell lekezelően leszólni a másikat. Úgy érzem ez sem sikerült.

7cim5mm0

Kevered a szezont a fazonnal, az egy tömítés, ezen kívül egyéb század milliméterekben mérhető mérettartó funkciója nincs.

ywrxkjjky

Feltudnátok becsülni nagyvonalakban,hogy az esztergagépen kivül menyibe vannak a kisseb/nagyob szerszámok mint pl. menetfúrók/metszők,fúróélek,esztergakések,esztergatokmányok, stb.  
Tudom ,hogy kissé lehetetlen a kérdésem de azért...  

7cim5mm0

Kimondtad a lényeget: "mint az állítgatós" ahonnan az egész beszélgetés indult, és amit próbáltam magyarázni. Nem értitek, hogy én nem minősíteni akarom a hézagoló lemezeket, csupán rámutatni, hogy az nem beállítás, hanem hézagolás, vagy adott esetben nevezhetjük illesztésnek. Megvan ezeknek a lemezeknek is a maga helye, de nem a szerszámgépek vezető felületei között.

KoLa

Így névtelenül, lehet osztani az észt!(töltsd ki az adatlapodat!)
A szegnyerget, két csavarral fogatod le az ágyazathoz! általában M20-s csavarokkal!
Két ilyen csavarnak a szorító erejét most nem számolom ki!
A szegnyereg ha már dolgozott pár évet elkezd lógni, a rezonancia e-miatt van, nem az miatt hogy kb 20 tonnával lefogattad a házat az ágyazatra!
Nem lehet összehasonlítani stabilitásban, a szegnyereg felőli részt, a főorsó felőlivel!
A tengely közepéről nem is szólva!

jani300

Picit kötekszenek :) De a hengerfejtömítésben van igaza . A régi dízelekhez létezik többféle vastagságú hengerfej tömítés . A dugattyú blokkból  kínyúlása alapján kell választani vastagságot .  Ne balhézzatok :) [#wave]

KoLa

Ez nem a szerszámgépek vezető felülete! ez csak ott van! leszorítva! egymáson nem mozdulnak!

KoLa

Még egy esztergagép - kb

7cim5mm0

Nem állítottam, hogy nincs többféle vastagságú tömítés, de az egy tömítés, nem hézagoló lemez.
Megjegyzem az is egyszer használatos.

jani300

Úgy érzem már felbosszantottak .Nekem nem kell magyarázkodnod , olvastam a hozzászólásaidat .
Na mégegyszer [#integet2]

7cim5mm0

Való igaz, hogy a főorsó felőli rész a stabilabb. De gondolom, hogy te annyira szakszerűen lemezeled alá a nyeregtestet, köszörült hézagoló lemezekkel, hogy az a stabilitást nem befolyásolja, és a főorsó tengelyközéppontját magassági irányban ezzel egyidejűleg pontosan be is állítod úgy, hogy az meghaladja még a hántolás pontoságát is.
Csak azért mert általában vacak vágott lemezdarabokat szoktak alátenni... Egyébiránt nem az észt osztom, csak más a véleményem, amit nem tudsz elviselni.
Ez pontosan olyan, mint amikor az adok veszekben az újakat arcoskodva egyből leszólja valaki, ha a képfeltöltés épp elsőre nem úgy sikerül, mint kellene.
De tudod mit, nem szólok inkább hozzá, építgessen mindenki ahogy akar.
Csak azért érdekes, hogy napokig rágódtatok a szegnyereg excentrikus állításának lehetőségein is. Ha itt mindenki ilyen okos, akkor miért nem ömlöttek a helyénvaló hozzászólások?
Részemről én nem fogok kötekedni, osszátok csak ti az észt, ha nem lehet normálisan megbeszélni semmit, mert rögtön valaki támadja, leszólja az embert...
Jó éjszakát!

7cim5mm0

Nem vagyok bosszús, csak sajnálom, hogy nem tudtam megértetni magam.

KoLa

Te kezdted a leszólást!
Remélem ezt csak viccnek szántad... :)  
Sajnos ha nem tudod megértetni magad akkor még tanulni kéne valamit!

7cim5mm0

Nem biztos hogy csak az én készülékemben van a hiba... :)

KoLa

" Ha itt mindenki ilyen okos, akkor miért nem ömlöttek a helyénvaló hozzászólások? "
Ez rád is vonatkozik!
Olvasd a felső sort : Hobby CNC fórum !

A profiknak is biztosan van valami oldaluk, ahol egymást marják!

Itt mi értünk is hozzá, meg nem is !(néha jobban mint a profik!) csak az esztergálás olyan sokrétű hogy, 35 éve tanulom!
Ráadásul ez egy HobbyCnc fórum!
Minden, ami van!kezünk munkája!
Mutass valamit amit ma esztergáltál, a saját készítésű gépeddel!