Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Mi az a másik ? Nem a karácsonyfa alá akarom tenni azt, nem sürgős. :) Mire itt lesz tiszta ég éjszaka, addigra ki is csiszolok vele pár tükröt igencsak. :)

s7manbs8

Karácsonyfa tartó esztergálás, plusz gondolom marni is kell, mert ha nem csak egy csőalak, hanem van neki lába is ...

KoLa

Ha ha ha![#wave]

KoLa

Ez az eszköz már vagy 15 éve szolgál!

s7manbs8

Aha értem, akkor a karácsonyfát kell kiesztergálnod ... :)

KoLa

'tiszta ég éjszaka'
Sose figyeltem erre! mikor lesz?

KoLa

Ha arra gondolsz hogy, a fa vége belemenjen a tartóba, és még egyenesen is álljon! akkor majdnem![#wave]

Csuhás

Egy esztergályos inkább egy nem használt tokmányba fogja a fát, majd tokmányt alufóliával takarja be. :-)

s7manbs8

s7manbs8

Van egy haverom, neki van egy 160-as körüli jó tokmánya, régen el akartam tőle kérni, hogy majd építek cnc esztergát az jó lesz bele, de nem adta, mert abba szokott befogni ezt azt körkörös anyagokat és arra kell neki, tiszta pazarlás ... :)

Teaway

Vagy lefújja aranyfestékkel.

jkrz3gwi

Kellemes ünepeket kívánok mindenkinek. Lenne egy kérdésem azokhoz akiknek tos sv18-as padjuk van, meg  persze másokhoz is. Mit tegyek, hogy ne csússzon meg a laposszíj? Feszítsem meg vagy vegyek spray-t? Azt halottam, hogy a spray-től recseg úgy mint a méztől, de jelenleg elléggé feszes.

jkrz3gwi

f35ezvjs

Majd nem eltaláltad [#vigyor2] Nekem síktárcsa a tartóm most - tökéletes,

ANTAL GÁBOR

Szia ! nekem 3db  Tos om van és egyiken sem nem csúszik a szíj. Kompozit szíj van rajta ( Extremultus ) ami alapból egy poliamid szíj de bőr a tapadóréteg . Persze ha 48 tól nagyobb fúróval fúrok ( direktben )  akkor beteszem a sebváltót a lassabb előváltó ( 1/8 ) as fokozatba. Ha kompozit a szij ami nálad megy akkor feszíts rajta !!!  ( nem fog tovább nyúlni )  

Az első esztergám ( 1975) egy laposszíjas EMU 160 as volt.  Csináltattam a bőrössel vadi új szíjat rá de egy hét alatt  megnyúlt aztán gyantáztam és a végén feladtam . Sokáig azon gondolkodtam hogy mi lehet az oka aztán rájöttem hogy MÁR A MARHÁK SEM A RÉGIEK ( genetikailag sem és mást is esznek ) .  Noná hogy a bőrük sem olyan  mint 1938 ban . Feladtam . Átalakítottam ékszíjasra a padot . Persze ritkábban váltottam sebességet mert be kellett bújni a pad alá és kézzel áttenni a szijat ( a laposszíjváltó meg egy kis lazítással átcsusszant ) No kész lettem , aztán megismertem az Extremultus szíjat ami kibekkelte a marhák elcsökevényesedését.  Mindenkinek ajánlom !!!  
 Múltkor elkezdtem keresni a cipőboltban ( azután minden -féle még a hegymászó felszereléseket forgalmazó boltban  BŐR talpú bakancsot ( mert azzal bele lehet lépni a friss forgácsba is )  Mindenütt bolondnak néztek . Bőr talpú bakancsot ???? ( a fiatalabb eladók nem is hallottak róla ...)    Pedig esküszöm hogy volt ( még síbakancs is tiszta bőrből )