Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

TROMF22

Szia!
Átm. 60 vagy 40, ennek nincs különösebb jelentősége.  
Csak egy modell volt, annak érzékeltetésére, hogy egyáltalán milyen mérettartományban mozog ez a korrekció a két merőleges síkban.

KoLa

Erre nem gondoltam,valóban attól függ, hogy merre mutat az excentritás!
Akkor ha jól gondolom az x tengely irányában van eltolva a középpontja, és így lehet y irányban a legnagyobb kitérést létrehozni!
Nagyon ötletes![#eljen]

TROMF22

ywrxkjjky

Sziasztok!
Lehet,hogy nem a legmegfelelőbb fórumba irom a következő kérdéseimet de ...
Most van itt az idő,hogy elkezdjem megépiteni a köv. vágóasztalt: http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2013_12_21_7hkwjhp5gs.bmp

Tudnátok e ilyen hasonló vágókról képeket/linket küldeni?
A motor egy 12v -os ablaktörlő motor lenne ami 12v = 60 ford./perc ezt lehetne e szerintetek közvetlenül a tengelyre vagy ahogy  a rajzon is van áttétellel pl. 30 ford./percre csökkenteni és úgy fesz szabályzóval hangolni a pontos fordulatot?
Egyébként egy ilyen lada ablaktörlő motorhoz milyen erőségű fesz. szab. kell?pl a hobbi co hegesztők huzal előtoló motorjának a panelje megfelel erre?

etc77f5nr

Szerintem egy NE555+Fet kombóval is tudod állítani a fordulatszámot, de az előtolómotor elektronikája is elég kell legyen. Ha jó a csapágyazás és nincs nagy súlya a pisztolynak akkor mehet direktbe is, de nem tudom mit szeretnél vágni vele milyen vastag lemezt feltéve, hogy lángvágásról van szó, ezért javallom az áttételt, mert így több nyomatékot ad le a motor nagyobb fordulaton.

ywrxkjjky

Plazmavágás lenne,a gép 70A-es,hagyományos kézi plazmapisztollyal ami gondolol nem számit nehéznek,tehát amit még "szépen" vágna 20mm környéke lenne a plafon amihez már gondolom egész alacsony fordulat kéne,legtöbbször 5-10 mm vastagságig!

ywrxkjjky

Mivel nem tudnék összehozni egy ilyen kis panelt, kész elektronika megvásárlásán gondolkkodom,ami számomra az előtolómű elektronikája,esetleg ettől ha tud valaki jobbat halgatom!

etc77f5nr

70A-on egy 10-es lemezhez sztem olyan 800mm/p elegendő. 20as lemezhez 200-300at mondanék. Persze ezt ki kell tapasztalni. Elindítod és csavarod fel vagy le amíg szép nem lesz a vágás hangja, meg amikor a legkevesebb a sorja. Ha túl lassú akkor sok lesz a sorja, ha túl gyors akkor elvileg ferde lesz a vágás. Nyilván van egy középút, ami megfelelő lesz. 70A-nél a 20as lemez már necces, szerintem ferdén fogja vágni. Legalábbis én a nálunk lévő plazmavágóból indulok ki. Már a 10es lemezt is ferdén vágja kicsit, de hát ilyen a plazma..

KoLa

ywrxkjjky

Szerintetek ha a cspágyazott tengely nem lessz  merőleges a vázzal/asztallal akkor a srégtámasszal belehet e állitani ,hogy a pisztoly és a vágandó anyag közt ne változzon a hézag azaz ne "kóvájogjon" le fel!?

http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2013_12_22_rr385ua3e4.bmp

KoLa

Felületkövetőt nem csak a gép pontatlansága miatt kell alkalmazni! hanem, a hőhatás okozta deformációk még fontosabbak! ezt menet közben állandóan korrigálni kell!

ywrxkjjky

Erre csak a THC képes vagy valaki épitett már mechanikus változatot is?

KoLa

s7manbs8

Nézegettél már valami anyagot ? Nem is kell abba menetet se fúrni, elég, ha a gömbfelület bele van esztergálva, meg a másik oldal sík, a gömbfelület domborodjon kifele belőle, sugár=2000 mm, azt hiszem annyit írtam ezelőtt. Anyag meg 10-15mm vastag elég szerintem.

KoLa

Van ilyen anyagom! de most egy másik project van előtérben, a Karácsony.