Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

jkrz3gwi

Köszönöm a segítséget. Most fekete műanyag szíj van rajta, de a márkát nem tudom. Akkor holnap megfeszítem és meglátjuk, hogy hogyan fog viselkedni.

KoLa

Jók ezek a keményebb PU talpú bakancsok is, nem ragad bele a forgács !
Ha véletlen bemerészkedek az utcai cipőmmel a műhelybe, az még takarítás után is talál magának forgácsot!

000000000

Szia nekem van vasorru lemezbetétes de lehet hogy nem bor a talpa

000000000

Egyebkent van spré szijcsuszásmentesitésre... meg van hóláncspré

PSoft

Szia,a szomszédomban,na ott...van egy.
Igazi Vasorrú,már...nem betétes,igazi bőr a talpa és még talán,...tyúkszem is van rajta.:))
[#nyes][#kuss][#kuss]

s2k5ycubj

És van fixen rögzített patkómágnesed?[#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1]

Teaway

Mi az oka annak, hogy lapos szíjjal szerelték?

kuv5p7226

Fokozott pontosságú gép lehet, kevésbé rezeg, stabilabb a járása mintha ékszíjas lenne.

jkrz3gwi

Lényegében vomberg válasza tökéletes. A hajtómű és a főorsó egymástól távol van és a laposszíj nem viszi át a rezgést.

Teaway

Teljesen kielégítő a válasz. Látszik, hogy az életbe' nem használtam lapos szíjas gépet.

7cim5mm0

Szervusz!
Remélem ezt csak viccnek szántad... :)

KoLa

Ez nem annyira vicces! én annak idején pont egy mm-t tettem a szegnyeregtalp és a felépítmény közé!Pont jó lett! a retesz 10 mm-s így semmi gáz!:)))

s2k5ycubj

Át kell jönni ide,mert ez esztergályos téma: Ami nagyon fontos és nem csak alura vonatkozik: a pdjnr lapkás késsel nem nagyon szabad oldalazni,csak a lapkarádiusz fogásmélységgel maximum. Na ez nagyban befolyásolja a lapka élettartamát! Viszont amit kifejezetten arra találtak ki,hogy oldalazzanak is vele az a pclnr(l) kés az 55°-os lapkával. Kisebb hagyományos esztergákon sokan nem szeretik,pedig nagyon jó! A lapka ügyben esetleg keresd a Sólyom Rolandot,ha van neki biztosan postázik neked.

s2k5ycubj

Ja és alulapkával a kés hivatalos neve:sclcr De ha a lapka pclnr-ben alátéttel van,akkor az alátét csavar hosszabbra cserélésével meg lehet hekkelni.

s2k5ycubj

És azt se felejtsük el,hogy a cnmg lapkának négy éle van,de egy ilyen késsel remekül lehet nagyolni vele: