Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Nekem tegnap jött meg az igazi jézuska!
Azt hiszem,jó darabig nem kell fúrót vennem...
Ez az igazi ajándék,többet ér mint egy csomag zokni :Dhttp://kepfeltoltes.hu/131227/200907182693_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

7cim5mm0

Alá lehet lemezelni, de az nem egy tervezett beállítási lehetőség. Az állítási lehetőség az lenne, ha csavarral, excenterrel, vagy mondjuk egy ékes talppal tudnád állítani a csúcsmagasságot. Ez így nem beállítási lehetőség, mert ha kopik, akkor hivatalosan a nyeregtalpat el lehet dobni. Sajnos a "javítóiparban" a lemezelés elterjedt megoldás, pedig a hobbi kategória kívánalmain kívül másnak nem megfelelő.

7cim5mm0

Ja, és hol van ott retesz? :)

Sz.József

Talán Kola erre gondolt...

http://cnctar.hobbycnc.hu/Sz_Jozsef/retesz.jpg" border=0>

KoLa

Egy új gépnél, csúnyán nézne ki valóban!de hát, így is több darabból van!szerintem megállja a helyét ez a megoldás,ipari környezetben is!nincs ezzel semmi gond, vagy kidobjuk a talpat és csináljunk másikat? pár tizeddel magasabbra!

KoLa

Itt a retesz! jó szine van a gépednek![#eljen]

s2k5ycubj

Ha ráragasszák a lemezt és még meg is csavarozzák süllyesztett fejű csavarokkal,azután lefestik,mi látszik az egészből? És műszakilag milyen kifogást lehet találni ellene?

KoLa

Így van!Még az lenne a legjobb megoldás ha 3 részből lenne, középen egy 8-10 mm-s síklemezzel,ezt könnyű kicserélni vastagabbra!könnyű megköszörülni, lefogatni a talphoz!

svejk

Több gyári CNC esztergán is láttam szegnyereg illetve revolverfej alatt a 2-3 mm-es lemezt.

000000000

Sziasztok, Emcomat 7 esztergához keresek tartozékokat (támasztócsúcs, báb, satu stb)tud valaki segíteni?

KoLa

Pedig ezt csak most találtam ki!

Sz.József

Sajnos csak ilyen festék volt a helyi fűszeresnél... [#kacsint]

KoLa

Nekem teccik! sajnos az emulzió lemarja!

ywrxkjjky

Szerbiai vagyis akkor még Jugoszláv esztergagépekkel van itt valaki akinek van némi tapasztalata?

ywrxkjjky

Pl. Ada Potisje gépekről!