Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

KoLa

Ez szép![#eljen]
Nekem van kedvenc esztergám! neked melyik a kedvenc műszered?

Csuhás

Azt hiszem a Tektronix szkópok több generációja is nagy kedvencem a legendás 465-től a most használt TDS szkópokig. No befejezem mert ez itt nagyon off.  Esztergában szeretem az emu gépem bár sok munkához kicsi, jobb lett volna egy e2n, a világ gépei közül pedig a Hardinge HLV-H a csúcs gép.

TROMF22

[#wave] Csak egy kis idő eltolódással a javadra!

KoLa

Pár éve, nagyon kerestem egy kétcsatornás szkópot! de nem jött össze, rövid időn belül kellett volna!
Ez akkoriban volt mikor kezdett kiderülni hogy a Mach3, nem tud menetet vágni!csak 25-30mm hosszban!........lehetne folytatni a részleteket.
Lehet hogy Te tudtál volna segíteni?
Még most is jól jönne!

Az én kedvenc esztergám, az E400-s!
Ezen nevelődtem , nagyjából, minden porcikáját ismerem!(ezek azok, amik elromlanak, az idők folyamán! ) de annyira kézre áll hogy nem tudok lemondani róla!
Tavaj! beszereztem egyet! EE400/1000
Nem ismertem ezt a típust! jó vétel volt,mert elktronikus az előtolás ki-be kapcsolása, vagyis nyomógombos!Teljesen vezérelhető!
Aki ismeri az E400-t az tudja hogy a mechanikus előtolásnál, nem lehet bekapcsolni ütköző közelben, az előtolást!  
Ezzel, 1mm-ről is lehet indítani!
Szóval nekem ez a kedvenc gépem!(az EuCnc után!)
Van még egy másik! de lehet hogy ezt szeretem a legjobban!ez egy huszonéves' kreálmányom, a tokmányon és a csapágyakon kívül mindent én készítettem!Fokozatmentes főorsó hajtása van,menet közben lehet csak, sebességet váltani! PIV hajtás! Sajnos az elmúlt 25 év alatt nem sikerült befejezni az építését...!

Megnéztem pár képet és videót a  Hardinge HLV-H ról. Nagyon jól használható gép! sok beállítással, és lehetőséggel! kúpmásolás, menetelő fej stb...
A google, képek , kidob egy különleges késtartót, aminek a gépkezelő felőli oldalán van valami állítható cucc, hirtelen nem találtam rá semmilyen videóra amin ezt használják!

Nagyon irigykedek még a, Keith Fenner esztergájára! és az egész mivoltára! nagyon rokonszenves embernek látom! ilyen egy boldog ember!

http://www.lathes.co.uk/hardinge/page2.html" TARGET=_fnew>Ez az
Nem találtam videót amin ezt használja valaki!

Csuhás

Ha nem vagy Fóttól nagyon messze akkor tudok neked szkóppal segíteni. Analógot akár kölcsön is tudok adni.

PSoft

Ha szkóp kell,keresd destroyer barátunkat(barátomat).

Kedvező áron szokott szkópokat árulni(lehet,hogy most is van neki).
[#wave]

nonopapa

Esteleg excenteres gyorskiemelő menetvágáshoz?

KoLa

Ismerem!Jó srác!
Azért nem tudtam venni,mert az eladók nem vállalták a postázást!  
Így hát azt üzenem hogy, mivel már nem életbevágó, egy héten belül küldje!
Dobok egy mailt is a barátunknak![#wave]

KoLa

Erre gondoltam én is ! de volt egy videó amin teljesen másik késtartót használtak menetvágásra!

nonopapa

Nekem ez ugrott be elsőre a képet nézve,ven erre is többféle megoldás.
Persze lehet,hogy csak nokedliszaggató:-))

KoLa

Fóttól, messze vagyok!
Tudsz ajánlani egy minimál tipust, ami még jó!

000000000

Az nem a Pittler fej? :)

jani300

Hát nem egészen .

hostya

Ez egy pontosan pozicionáló késtartó.
Ha a kart elmozdítod lefelé, a kar tengelyén levő két "fül" :) kifordul az íves horonyból, és elfordítható a késtartó...

Funkcióját nézve ugyanaz mint az E400 késtartóján a "kereplő" csak ennek pontosabb a visszaállása.. [#wave]

jani300

Az excenteres gyors kiemelő ,késsel történő menetvágáshoz a kézi szánon egy plusz kis szán .
A Pittler fejet a szegnyeregbe fogod be .