Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

jani300

Miután elmagyaráztad , egyszerű, világos és érthető . Látszik is az ív a késtartón . Azért így képről nem olyan egyszerű rájönni :)

s2k5ycubj

Azért nem ajánlanám a szkóp postázását,mert szinte biztos,hogy tönkremegy! A kijelző (katódsugár) csőben lemezek vannak. Ami,ha elgörbül már nem lesz pontos a kijelzés és nagyjából ki lehet dobni a kukába.

KoLa

Ez érdekes! mind a négy pozícióban jó?

KoLa

Akkor csak ismerőstől szabad venni!
Mert ugye mi van ha postán vette![#nevetes1]

hostya

Igen. Jó, mert minden pozicióban egymástól függetlenül lehet állítani.
Ha megfigyeled az íves horony közepén van egy "fal", ezen a falon középen egy állítható csap.
Ez a csap pozicionálja a késtartót beváltott helyzetben a  két "fül" között.

000000000

Ecomac‭ ‬220‭ ‬típusú,‭ ‬keveset használt jó állapotú műszerész kiseszterga kihasználatlanság miatt eladó.‭ ‬Paraméterei:‭ ‬31‭ ‬kg,‭ ‬erős,‭ ‬500W motor,‭ ‬automatikus előtolás,‭ ‬menetvágás funkció,‭ ‬fém fogaskerekek,‭ ‬masszív öntvény váz. Ideális barkácsolóknak, autó-motorszerelésre, modellezőknek. A gép további jellemzőit itt találod:  
http://www.tool-ag.ch/media/images//bedienungsanleitung/promac/prbd_220_d_ecomac.pdf
Irányár: 140.000,- Ft. Képet szívesen küldök. Érdeklődni: Lakos Tamás 06302739022 lakosleglal@yahoo.com

000000000

Üdvözlök mindenkit!
Új esztergagép vásárlásán töröm a fejemet, és arra lennék kiváncsi,hogy elegendő-e 6db főorsófordulatszám, vagy érdemesebb a potméteres verzióra költen? A válaszokat előre is köszönöm.

eykhjgjui

000000000

Ha törekedsz a nagyon jó minőségre,akkor nem elegendő! Mert az optimális forgácsolási sebesség
mellett lesz legszebb a felület.
Továbbá a rezonancia is a fordulatszámtól függ.
Kis kompromisszum mellett elég a 6 sebesség,De Te
tudod milyen igényeid vannak!

000000000

Ha mechanikus áttétellel van 6 féle sebességed annak az az előnye, hogy a főorsó motorod teljesítményét nagyjából mindig ki is tudod használni, azaz kis fordulatokon nagy nyomatékod lesz. Sajnos potis megoldásnál a nyomatékod lesz állandó, és alkalmazástól függően ez lehet már olyan kis teljesítmény is, hogy a géped alkalmatlanná válik az adott forgácsolásra.
Az igazi és kompromisszum mentes megoldás a kettő keveréke lehet, azaz mechanikus áttétel és elektronikus n változtatás.

s2k5ycubj

Szia! Nekem van egy opti D240-es esztergám. 6sebességes ékszíjjal hajtott,sajnos amikor vettem nem volt keret a "vario" kivitelre. Sokszor megbántam már, a normál munkáknál nincs különösebb jelentősége,de amikor nagyméretű fúrás vagy átmérőzés után menetvágás van na akkor hiányzik nagyon a fordulatszám szabályozó! Ha teheted a "potméteres verziót" vedd meg. A méretből adódóan nem készítenek rá fogaskerekes átkapcsolható hajtást és az ékszíjjal nyűgös minden darabnál átváltogatni.

s2k5ycubj

A mostaniak pont ilyenek. Az optimum,hbm,meg nem tudom milyen márkanév alattiaknál a meglévő hajtásban csak a motort cserélik ki. Most már van "dc vario" is,nem csak frekvenciaváltó,mint régebbiben.

000000000

Üdvözlet mindenkinek,
a múlt héten vásároltam egy EAN 340/1000 esztergagépet, a gép jó állapotban van egy Tsz kihelyezett telepén volt TMK-s pad. A problémám az lenne, hogy a tokmányt le szerettem volna cserélni síktárcsára csak nem tudom meglazítani. Visszaolvastam a fórumon de egyik módszer sem vált be. Az ötleteket előre is köszönöm!

595852ar

Tegyél be fotót a gépedről és akkor biztosan kapsz segítséget.
Nekem is volt egy ilyen gépem, arról úgy jött le a tokmány hogy a tokmánypofát megtámasztottam egy akáctuskóval és visszafelélé megindítottam a masinát. Arra kell csak vigyázni, hogy ne pörögjön le mert akkor balesetet okozhat, vagy az ágyvezeték sérül.
Fogj be egy megfelelően erős rudat a szegnyeregbe a másik végét lógasd be a tokmányba és úgy az nem fog leesni. De nem minden Ean ilyen, azért kellene egy fotó!

595852ar