Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

vjanos

Az "angular ball bearing" azt hiszem inkább ferde hatásvonalú csapágyat jelent, mint kúpgörgőst.

jani300

Valószínűleg igazad van . Csak egy érdekes megoldás számomra , nem hinném hogy valaha is találkozni fogok vele .

KoLa

Nekem viszont adott egy csomó ötletet! ez egy kicsit túl van bonyolítva!

KoLa

Jó képek! köszi!
Már csak egy kérdés van! A Hardinge feliratos lappal, vajon mit állítanak? a késtartó jobb alján! Van rajta felül két rögzítő csavar, és alatta két hernyócsavar! azzal valamit lehet állítani!

jani300

Aki itt van ilyen későn és nem üzletel , kérdez az már kissé fanatikus . A hagyományos fogácsolás elméletében nem sok újat láttam , de a cnc elektronikában és anyagismeretben rengeteget tanultam itt . Ha este 11 fele képesek vagyunk itt irkálni kell lenni valami közösnek bennünk .  [#integet2]

hostya

A villatengelyen mindkét oldalon kúpgörgős vagy ferde hatásvonalú golyós csapágy van.  (nem tudom.. nem szedtem szét..) :)  
A központi tengelyen felül kúpgörgős. (ez tuti..)
Igen! Szögben zár.
A kart lefelé kell fordítani a KI reteszeléshez, ha nem így lenne, akkor nem lehetne elfordítani a késtartót ha pl.egy hosszú furatkés van a késtartóban.

ywrxkjjky

Hát én is itt vagyok de mint csak halgató,beszólni már nem merek :D

jani300

Azt hiszem adtam ,kaptam már én is . Néha kiderül hogy az egész csak félreértés volt .

KoLa

Kezd összeállni a kép!
Te dolgoztál vele úgyhogy hiszek Neked![#wave]

hostya

"A Hardinge feliratos lappal, vajon mit állítanak? a késtartó jobb alján! Van rajta felül két rögzítő csavar, és alatta két hernyócsavar! azzal valamit lehet állítani! "

Igen, lehet..

De ezt majd holnap mesélem el.
Reggel mennem kell dógozni.. [#integet2]

KoLa

Biztos hogy a vas![#smile]

KoLa

Jó Neked! én majdcsak hétfőn kezdek!

KoLa

"De ezt majd holnap mesélem el. "
Addigra kitaláljuk!:)
Mivel csak felül van valamilyen csapágy! így egy ilyen pontosságú késtartónál az alsó perselyezést állíthatóvá kell tenni valahogyan, van több ötletem is ... de majd holnap elmeséled!