Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4d52ifwte

Nekem EMU250-es van, nehéz cucc.  
Azt a gépet nem lesz gyerekjáték felhozni. Vigyetek pallókat, amiket rögzíteni kell elmozdulás ellen és pl. szögvasakat rárakni sarokéllel felfelé, azon jól csúszik, kötelek és sok erős ember.:-)
Persze szét is lehet szedni, főleg ha amúgy is alapos elújítást akarsz.

4d52ifwte

Csörlő lenne jó a felhúzáshoz, de megoldható-e a rögzítése?

mxjj54gxi

Mikor kéne megejteni?
1 tonnás flaschencugom van, pallók kellenek, vagy még jobb a dexion salgó láb mert azon nagyon jól csúszik.Van belőle jópár darab, többféle méretben.
Ha ráérek, megyek segíteni.
Melyik gép? Nekem 200-as van, az 630 kiló állítólag.

mxjj54gxi

Ja, és a sajátomat tökegyedül raktam fel a padlóról a raklapra, illetve otthon a járdáról fel a teraszra.
Most molyolok rajta, hogy bekerüljön a műhelybe.
Van jó erős pajszerem is, amivel meg lehet emelni, hogy alákerüljön palló, görgő, dexion, éppen mi.

vjanos

Csak kérdés, hogy a panelben mennyire örülnek, ha a dexion láb felszántja a folyosót :)
Csőgörgők a lábak alá?

Nekem a lépcső tűnik aggasztónak, ha több pár foknál...

000000000

Ha lépcsön is kell akkor az legalább 30 fok emelkedő.A lépcsőt be kell fedni a gép szélességének megfelelően padlóval és rögzíteni.Jó lehet egy raklapbéka ami rá van spaniferezve a gép talpára vagy egy keret négy csapággyal.Két teherkocsihoz való spanifer amivel valahova kirögzíthető illetve váltakozva mindig feszesen tartható megakadályozva a visszacsúszását.A flaschencug jó segítség a felhúzásnál.Nyilván a padozatra ügyelni kell valami lemezborítás jó lehet.Az előkészület több időt vesz igénybe mint maga kihozás

szf

Üdv!
A gép vizszíntes mozgatásához kell az elejére és a végére 6kerekes páncélököl olyan aminek az alján kerek vannak. "minta dobokócka 6-os szám,kicsi béka görgők,kis kar az irányításhoz ".A lépcsőre feljáró és a mozgatáshoz a gép súlya+20%, ennyi emberkének az össztömege,taszitás vagy húzás mindegy de húzásnál kisebb a balesetveszély de könnyeb a megszaladás .Minnél kevesebb az ember annál könnyebb mozgatni.

szf

bocsi de rossza billentyzetem

f2znj959x

Sziasztok,

Tapasztalatok:  
ha valóban nem akarsz sok pénzt fizetni a szállítóknak, nekem EMUS-160 van 380kg a súlya ezt kb 70.000ft-ért hozták volna át a városon.
De ha nem félsz szétszedni fődarabra 1. a láb
2. Az ágy orsóházzal
3. szánszerkezet akkor 4-5 barátoddal simán kihozzátok a pincéből.

Akinek van tud tanácsokkal szolgálni mire van szükség  nagyméretű imbuszkulcs, kiűtő dortni stb.

otthon meg az egész vissza és utánfutón elvihető napi bérlet 5.000ft + egy pár üdítő meg pizza és ennyi.
Nekem így jött haza :-)

mxjj54gxi

Mitől szántaná?
Ott fekszik rajta mozdulatlanul.
De alá is lehet deszkázni akár..

vjanos

Akkor lehet nem értem hogy gondoltad :(

Ez a dexion láb tkp szögvas, ha ugyanarra gondolunk.
Ebből hosszában aláraksz kettőt? De akkor beakad az első sarka minden hupába. Meg a 600kg-s vas tolás nyoma csak meglátszik bármilyen padlón?   [#nemtudom]

4d52ifwte

Feri jól gondolja!
De akár levehetitek a gépet a szoknyáról is. Az kb. -200kg! Aztán ha kiveszitek a motort és a váltót, az is számít. Mindent levesztek ami mozdítható. Nortont,szánokat, mindent. Az ágyról az orsóházat meggondolandó!!! Utána a beállítás nem egyszerű, de magoldható.
Tehát ha ésszerűen szétszedik, sokat könnyíthetnek a dolgon.

mxjj54gxi

Dehát a szögvason tolod az esztergát!!
Azt hittem ez egyértelmű, bocsánat.

Szóval egyszer próbáld ki: egy 300 kilós vazsdarabot két ilyetén módon lerakott szögvason olyan lazán  eltolod egyedül, hogy észre sem veszed!
A dexion a sima szögvasnál annyival jobb, hogy íves a sarka, és simább mint a fekete szögvas.

mxjj54gxi

A gépet nem túl jó levenni a lábról, mert egyrészt nem lehet lerakni sérülés nélkül, mivel a szán lejjebb lóg, mint az orsóház lába. Lerakáskor elfeszíti a vezér- és vonóorsót.
Ráadásul a gép maga van vagy 300 kiló inkább, én tudom, levettem. Annyian hozzá sem férünk, hogy levegyük, ahhoz csörlő kell, és valami fölötte, a csörlő rögzítésére. Ez nehéz ügy szokott lenni.

000000000

Szerintem is a lépcső a legneccesebb, ha a 600 kilós gép megindul, akkor nincs aki megfogja, abból min. csonttörés, emberhalál lesz.
A szögacélon való tolás jónak tűnik a lépcsőn is.
Miért nem fúrsz legalább 3 acéldübelt a szemközti betonfalba, (akár 3-4-et is a boiztonság kedvéért) és ahhoz csörlőt, vagy csigasort kötve kényelmesen, lassan, írányítva felhúzni.
Úgy az emelő emberek a súly fölött vannak, és csak mellette van 1-2 ember hogy ne verjen össze semmi falat, korlátot.
Utána - ha igazán Úr vagy - legletteled a lyukakat, de tartok tőle, hogy annál csak nagyobb sérülések vannak egy panel pince lépcsőházban.
Ahol utánfutót bérelsz, ott tudsz ilyet is bérelni. De láttam eladót is 2900 Ft-ért (nem az enyém)
http://img.jofogas.hu/images/1_Tonnas_Racsnis_Csorlo_Uj_4934534736.jpg" border=0>