Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

rossz ez a világ...
Én is sokszor olyan dolgokat látok kidobva,hogy sírok! Milliós dolgokat kidobnak kilóra,ezt nem tudom megérteni soha.

Devecz Miklós

Beírtam:
felhasználó: admin
jelszó: admin

A negyedik (ötödik) kattintásra beengedett.

Devecz Miklós

Mégsem jó, az oldalra beenged, de tovább már nem.

000000000

Az oldalra akkor is beenged,ha elhárítod a bejelentkezést!
Az order fül alatt láttam olyat,hogy regisztráció:)(ide beenged)Nem próbáltam regisztrálni.

mxjj54gxi

HAHÓ!
Itt molyolunk a problémádon, és nem is szólsz rá semmit?????

kuv5p7226

Dehogynem!

Először is köszönöm a segítő tanácsokat, volt aki fel is hívott.

1-2 napon belül rendesen feltérképezem a helyet, hogy valójában milyen útvonalon tudunk onnan kijönni és akkor pontos okosságokat lehet mondani. Elvégre valahogy be is vitték azt, nem a panelházat építették köré.:-)

De az alapvető problémám azért maradt az ami, hogy a cuccot majd fel kell tenni a platóra (tehát minimum magasemelő béka kell), aztán le kell venni nálam. Rámpa sehol nincs.

Deszkáim nincsenek, továbbá járműven sincs.

HJózsi

Darus gépszállítót tudok ajánlani, megy privátban...

mxjj54gxi

Nincs fuvarozós verda?
Akkor emelőlapos kistehert kéne kerítened, arra békával csak rá kell tolni.
Esetleg utánfutó?
Arra, ha egytengelyes, fel lehet húzni, ha leakasztod a kocsiról, csak ki kell ékelni a kerekeket.

A pinyónál azt nézd meg, hogy a csörlőt az egyes lépcsők tetejénél mihez lehet hozzárögzíteni, mert anélkül igen nehéz felcsörlőzni a cuccost! :)))
Ha nincs semmi, akkor ki kell építeni valamit.
4 méteres pallóm van, most megnéztem a csörlőmet, 3méteres lánca van, egyhuzamban ennyit tudunk húzni vele, jó lenne, ha egy lépcsőforduló nem lenne ennél hosszabb (érdemes lemérni)

600 kiló nem nagy súly, szerintem megfelelő tervezéssel, pár emberrel simán ki lehet hozni.
Csak hétvégére kéne tervezzed, mert akkor én is tudok menni segíteni.

s7manbs8

Ne, de hiába dobnak ki milliós dolgokat, lehet nincs rá kereslet annyira a gazdája meg hirtelen pénzzé tette.

svejk

Mezei utánfutó, két komoly gerenda, vagy palló közbenső alátámasztással. Ne felejtsétek az utánfutó hátulját sem alátámasztani, mert amikor az E2N-emet csúsztattuk le, kissé felemelte a Peugeot hátulját :))
Feltolni több, lecsúsztatni kötél segítségével két ember is elég.
Ha sokan vagytok, akkor a sok az "okos" is. :)

jani300

Kisebb gépek fel le rakodásához kb 800kg ig (max 1tonna)amit még elbír az utánfutó , csináltam szétszedhető kétlábú csörlő állványt (mint egy hintaállvány ) ,oldalra kitámasztva . Erről ,helyszínen összeszerelve , felemelhető a gép és alá lehet tolni az utánfutót .  A második szállításnál szerintem megtérül a befektetett munka és anyag .

ce93xphjd

emelő hátfalas fuvarost tudok ajánlani (ha még a szakmában van). nekem Árpád hídtól Érdre 8000Ft-ért hozta az e2n-t. Persze a pincéből előtte fel kell hozni.

wm94bppdn

Tisztelt Urak!
Kis esztergához kell szegnyereg hüvelyt készítenem. A kérdésem az, hogy az elejébe gyártandó Morse 2-es kúp hüvelynek kell-e edzettnek (nemesítettnek)lennie? Vagy elegendő, ha pl. C45 anyagba bele lesz dörzárazva az MK2?

Robika37

Véleményem szerint nemesített Crmo anyagból készítsd.
Mechanikai tulajdonságai jobbak mint a natúr C45-nek, egy "keményebb" anyagon könnyebb jó felületet készíteni és talán nehezebben nyomódik bele a kúpba felületébe a szennyeződés ha a munka hevében elfelejted kitörölni a hüvelyt vagy letörölni a kúpot .
Robi

dig2r7b0g

42CRMo4-et javasolnám, kapható normál és nemesített változat is.