Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

KoLa

Na! megvan a rajz!?
Marógépre gondolsz? mert esztergán csak pár sor!

s7manbs8

Persze, én is meg tudom írni rá programot kézzel is, csak automatába mi tudja ezt ? Ha megadjuk a kiinduló anyag dimenzióit egy hengert pl, és abból kell neki ledolgozni optimálisan. Esztergára gondoltam.

Csuhás

A linkelt táblázat gyakorlatilag azonos a emu200 és 250 táblázatával. A norton szerintem azonos mindhárom gépen. A cserekerekeknél néhol más fogszámot használ de az áttétel ez esetben is azonos.

jani300

Említetted  a 19menet/zoll menetet . Ez valami mumus lehet . Tegnap mikor olvastam a kérdést , megnéztem két nagyobb gépen is . Egy SN 63-as TOS on teljesen külön állás van a 19/zoll nak . Egy KUSONG on pedig 18/19 van egyben . [#nemtudom]

KoLa

Én csak kézzel írok!Nem tudom mi lenne jó!
Talán, Partmaster, vagy SolidEdge, vagy Mastercam, vagy Lazyturn

s2k5ycubj

Pedig,ha terjedni fog a 3d nyomtató,nehéz lesz az extrúder tengelyén a több helyen változó menetemelkedést és profilváltozást kézzel leírni.[#wave][#wave]

KoLa

Már alszok![#hehe]

s7manbs8

Egy olyan alkatrész hogy néz ki ?

s2k5ycubj

Ha nekem kéne megcsinálni,nem örülnék neki. A neten találtam anyagokat erről régebben,sajnos nem nagyon van már meg. De mindjárt körülnézek egy kicsit.

s2k5ycubj

Azért találtam valamit:
http://dc685.4shared.com/doc/bKEtSxAY/preview.html" TARGET=_fnew>csiga
Mondjuk ez már egy kicsit beteg,de láttam ennél durvábbat is már. Ha jól van tervezve alig kell fűteni olyan hő keletkezik benne és a nagy gépeken nem ritka az 1000 bar (!) egyes részeken.

f2znj959x

Tisztelt Uraim !

Nagyon szépen köszönöm a hasznos segítséget.

Üdvözlettel

s7manbs8

Kola !  

Ilyen henger alakú vasanyag milyen van, ami olyan 100 mm átmérőjű lehet olyasmi kellene, a távcsőre súlynak  kilóra kellene olyan 5.5-6 kg súly de lehet inkább 150mm átmérő is lehet még jobb lenne, először csak érdeklődöm milyen anyagból tudnál csinálni. A belsejében egy 20-as furat kellene átmenő 20.2 pl. pontosság nincs csak súly lesz. A két oldalán meg egy 20mm belsejű falvastagság meg 4-5 mm körüli és abba vágok keresztbe menetet úgy tudom beállítani hogy a súly ott maradjon, ahova húzom a tengelyen hogy egyensúlyba kerüljön.

KoLa

Elektron!
Lessz ilyen, de ne bonyolítsuk! a vasdarab közepébe fúrok neked rögzítőt imbuszkulcsosat, ok?
Gyorsan számold ki hogy 85-s köracélból milyen hosszú kell![#nevetes1]

s7manbs8

Keresztbe átfúrnád ? Az is jó lenne persze. De nem tudom 85 hosszúból mekkora kéne kiszámolom, lehet az túl hosszú, bár ha az egyik végéhez közel van a rögzítő furat inbuszkulcsos, akkor elvér mert a tengely végén az a rész vagy 6-7 centi hosszú csak.

Kiszámolás, súly=keresztmetszet*hossz*fajsúly, ebből kell visszaszámolni.

hossz=súly/(keresztmetszet*fajsúly)

keresztmetszet=(R*R-r*r)*PI=42.5*42.5-10*10=5356mm

hossz=6kg/(5356mm*mm*7.8kg)=144mm ?

KoLa

Ha ez jó Neked? akkor ilyet tudok adni!