Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

r6cvn479y

Szép napot !
Budapesten olyan személyt keresek aki áttudna fúrni nekem egy 2mm es hss lapot.
átm 3mm es furat kellene és 4 db  
Köszönöm

000000000

Sziasztok!
Az alábbi képen látható piros műanyag elemet szeretném valamilyen fémre kicserélni, de mivel lövésem sincs a témával kapcsolatban így titeket kérdeznélek h ez mennyire megvalósítható illetve kb mennyibe kerülne? Kihez forduljak, vagy hol keresgéljek? A lényeg h a két rész pontosan illeszkedjen mint egy dugattyú, tehát h a levegő beszoruljon ha a két elem össze van rakva, a többi része a tárgynak nem lényeges tehát nem muszáj így kinéznie (3ds modell megvan az elemről)  

http://a248.e.akamai.net/origin-cdn.volusion.com/nzfzp.aykwu/v/vspfiles/photos/RMT-LC27-4.jpg?1370459828

svejk

Ez tényleg így lenne?

Akkor lehet hogy G1/4" és G3/8"-os is menne az eredeti kerekekkel?  
Ott ugye 19 menet van egy zollban.

Egy rövid ideig volt ilyen gépem, de eszembe sem jutott számolgatni, betudtam azzal, hogy nem tudja.

svejk

Most én vagyok a hülye, vagy én vagyok a hülye? :)

szerintem a táblázat szerint a 20 menet/zoll esetben nem 54/100 a fogaskerékarány a nortonig, hanem 54/34, mert a 100-as csak közvetítő kerék szerepét tölti be.  
Azért van a B kerék helye kihúzva.

svejk

Bocsánat, a C kerék van kihúzva.

szf

Szia
írtam emailt

svejk

Anno kirajzoltam a teljes hajtásláncot a nortonnak csúfolt fogaskerekek fogszámaival együtt.
De továbbadtam a géppel, már nem emlékszem rá.

KoLa

Én ritkán cserekerekeztem! Az E400-on csak odatekerem a gombot és annyi!
81db metrikus, 81db withwort, és 81db előtolás három gobbal beállítható, néhány sec alatt!Kényelmes!

svejk

Azért az E400 nem egy lapon említendő egy EMU160-nal.

EAN-on is kell cserélni, de ott ki is elégített a a táblázat.  
Persze ott van 127-es kerék is meg 7 fokozatú norton.

mxjj54gxi

Az emu 160-at nem ismerem, de a 200-ban nincs 127-es kerék, viszont a norton kerekeinek trükközésével kihozták úgy az áttételt, hogy jó a collos emelkedés.
Ennek utánaszámoltunk valamikor tavalyelőtt.

svejk

Majdnem ugyan az...

én úgy tanultam, hogy ha metrikus az orsó, akkor csak 127-es kerékkel lehet Pontos zoll-os menetet vágni.
Egyéb esetben a hiba elenyésző ugyan, meg lehet egynémelyik ki is jön pontosra.  

Megkértem az új tulajt, hogy szkennelje be a skiccemet, akkor majd kiderül, hogy mi az igazság EMU160 esetén.

PITU

sziasztok
szia sebitomi972
amit belinkeltél géptáblát , nagyon hasonlít az EMU 250-es-hez - ( nekem olyan van )
ha rá ér  hétvégéig akkor tudok segíteni.
ha kell hozzá valamilyen fogszámú fogaskerék ami neked nincs , azt is szívesen legyártom.
más......
az emu és emus gépeken nem nortonszekrény van , hanem "menetvágószekrény" egy kicsit más a belseje, de lényegében ugyan azt csinálja.
amúgy nem minden esztergagépnél számolták a col/mm átváltást 127/5 - el
pl: szokásos közelítő számolás  a  40*40/7*9
ez 50 mm hosszban csak ~ 0,0063 mm-el tér el

Csuhás

Valóban 54/34 és nem 54/100. Szerencsére ez az eredményt nem befolyásolja.

s7manbs8

Rajzoltam egyet:

http://kepfeltoltes.hu/140108/200mm_R1600mm_t_k_rcsiszol__ac_l_korong_www.kepfeltoltes.hu_.png" border=0>

Az acél korong ha vastagabb az nem baj, itt 10 mm vastag anyag van feltüntetve, nem kell rá semmi se menet se semmi. Ezt be tudom fogni a forgó tengelyem tetejére a 3 oldalsó kis pöcökkel.

s7manbs8

Egyébként ha van egy ilyen rajzom, azt milyen CAM program alakítja át G kóddá , ez nem egy bonyolult valami amúgy sem persze.