Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Jó lesz ez valamire első gépnek.
Nincs kedved egyébként Glazbox-al társulni?:) Szerintem Ti a sz.rból is CNC várat tudtok építeni se perc alatt:), és még talán termeltek is majd vele. Nagyon költséghatékonyak vagytok. Na jó ez csak amolyan rossz vicc volt, hiszen Te már jó pár éve nyomod itt az ipart a Fórumon, így sok a tapasztalatod, tudásod is CNC-ből. Az pedig tényleg jó dolog, hogy pár ezer forintból, kacatokból működő dolgokat hozol létre, milliókból vásárolva ugyanis nem nagy művészet. Gratula!

000000000

Nem tudom a méretét,kb 20x20 mm a sin keresztmetszete.Ebből meg tudod saccolni.

KoLa

Akkor az ellensúly esztergálás törölve?
Gondolom a lencse polírozót nem ezen csinálod![#nevetes1]

000000000

Örültem sogy a semmiből összehoztam,hirtelen ezt találtam a MÉH-ben! A motor kivételével a teljes gép hulladékból épült!
Már eddig benne van vagy 10000 forintban...
Most már tudom hogy gyenge a váz.
Majd korrigálom valahogy.Fel rakom valami erősebb profilra,és megfogatom 4 csavarral!
Amúgy egész jól használható kis fogásokkal.
Ez egy kis gép.A teljes hossza 800 MM!  Csúcstávolság,az kb 350 MM .
A 45 mm-es belső átmérőt 15-ös lemezre azért megoldottam vele! Igaz nem 4 fogás volt,mint egy nagy gépen:)

s7manbs8

Ha még nem csináltad, akkor lehet nem kellene, ha nem haragszol meg érte, biztos van neked más jobb dolgod is. De ha már belefektettél valami munkát, akkor megcsinálhatod, nehogy kár érjen, olyat nem szeretnék senkivel csinálni. :)

s7manbs8

Az a gép még odébb lesz, mire kész van, addig nem bírnék várni, meg ezzel nem is akarok olyan nagy valamiket csinálni, csak kisebb dolgokat, majd amihez nem kell szegnyereg se nagyon.

000000000

Két apró tanácsom lenne:
- vedd rövidebre máskor a késed kilógását, óriási merevségi növekedést érsz el.
- ha jól látom, picit szakszerűbbre, élesebbre, hatásosabbra is megköszörülheted a furatkésedet élszögeit (tudod a hátszög, ékszög, homlokszög, főél elhelyezési szög alap fontosságúak).

Ezek után aztán lehet, még ezen I profilos gépvázad is kiszolgál sokkal kevésbé rezonálva.

KoLa

Még nem mozdultam rá!:)

jani300

Üdv !  Az nem baj ha a méh telepen vásárolsz ,legtöbb cuccom nekem is onnét van .
A lényeg hogy működik . [#integet2]

s7manbs8

Kipróbáltam az eszterga keresztszán mozgatást léptetőmotorral, régebben sokkal kisebb volt, ez bírja így 400-as fordulattal kényelmesen, 8-as menetes szár az orsója:

http://youtu.be/FYPTTvZ9cIM" TARGET=_fnew>Eszterga keresztszán léptetőmotoros hajtás próba

PSoft

Fasza!...az a doboz,ott a háttérbe.:))
Mi van benne?

s7manbs8

Az üres, csak dísznek van ott. :)

000000000

Próbálok költséghatékonyan élni:)
Ritkán járok ki sajnos...
Menjünk amíg lehet!
Sajnos ebben a mai világban ami jó,azt szinte tiltják!
Ma a lomisoknál ZSÍR új szkafit vettem potom 3000!
forintért! A belsejében még csak haj sincs,olyan új:)

000000000

Igen észrevettem már én is,hogy az éles kés drámaian javítja a forgácsoláshoz szükséges erőt!
Ha látnád hogy ez a furatkés mennyit lóg ki a másik oldalon!
Addig van befogva,hogy az első rögzítőcsavar már a hengeres késszárra fog rá.
Amúgy meg furatban egész jól dolgozik a gép,mert az általában tokmányközeli állapottal párosul nálam :)

KoLa

Tedd fel már megint az ókulárédat! rá van írva ! Mach3 cnc!
Nekem teccik!