Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Megvétel után,minden csere volt amit kellet,szán is fel lett köszörülve,késtarto csere,menetes részek is. Egyszoval minden,

Sz.József

Az ötletekből én kifogytam. :)
Van ahol elöl van a rögzítés, de ez lényegtelen.
Ilyenkor szokott az eszembe jutni, hogy ha személyesen látná az ember a jelenséget,
akkor esetleg más ötletek is felmerülnének...

Sz.József

Az ötletekből én IS kifogytam. :)

Csuhás

Oldalazás közben egy ágyra fogott órával tapintsd meg a hosszánt hogy elmozdul-e, illetve a keresztszánra fogott órával a kés hátsó felét.
Lehet hogy valahol nem elég merev a rendszer és a változó forgácsolási erő tudja deformálni.

kuv5p7226

Kéziszánnal vagy keresztszánnal mész? Mert ha kézivel, akkor még akár szögben is állhat.

VighLajos

...és még vannak élő nyulak...
[#nevetes1]

Sanyi Bá

Nagyon egyszerű megnézni hol a hiba, a hoszszánt le kell rögzíteni és oldalazáskor az ujját odateszi az ember a keresztszánhoz vagy a kéziszánhoz (esetleg a késtartóhoz alsó feléhez) és lehet érezni ha folyamatos elmozdulás van.
Gondot szokott okozni ha a lapkás kés nem alkalmas oldalazásra az élszöge miatt, csak az a része ameddig a rádiusza tart.Ennyi ötletem volt    .  

svejk

Akadjál már le rólam, rosszul ébredtél?! :)

Már írtam, mi ebben a kritika?:

" Uraim, oldalazásról van szó! "

Csupán figyelemfelkeltésnek szántam.
Ráadásul Bundyland a következőben írta is, hogy tényleg "benézte".

Ráadásul sem VíghLajos, sem Bundyland nem olyan ember akiket kritizálni kellene, de az írásukból látszik hogy átmérőzésre gondoltak.
Mert ugye mire másra gondolna KAPÁSBÓL az ember kúpozó eszterga kapcsán?
Emberei gyarlóság a felületes olvasás, kivételes tehetség kell ahhoz, hogy mindig mindent pontosan olvas, értelmez az ember.
Ismerek ilyet a fórumon, de még Ő is szokott tévedni.

És még mindig várom annak a nem egzotikus, Magyarországon közkézen forgó esztergának a típusát, amelyik nem egyben van megmunkálva a keresztszán prizmájával.

Alaphelyzetben egy ilyen kérdés kapcsán nem házi tákolmányra, nem is revolverfejes CNC esztergára gondol az ember.

000000000

Te meg viseld el, ha helytelen, és ok nélküli volt az eredeti a figyelemfelkeltésed (#29695). Inne indultunk. Pont. Az összes többi mese, és félrevisz. És különben is mint írtam, ha 90 fokos nulla hibával az a rossz öntvény kialakítás egy esztergán, ami ugye csak véletlen lehet a hézagolási hibákat is figyelembevéve, végképp nem áll meg a figyelemfelkeltésed műszakilag.
Szerintem annyi lett volna csak a helyes reakciód, hogy vagy semmit, vagy azt írjad pl.: hopsz ezt én néztem be, bocsi bundyland.
Lefordultam Rólad, nincs időm ilyen meddő vitákra.

svejk

Egyébként boccs mindenkitől [#worship] , minden bizonnyal tévedtem, főleg akkor amikor Tibor45 írására reagáltam.  
Már megtanulhattam volna, hogy vele nem nagyon tudok dűlőre jutni.

svejk

Írtam magánba...

VighLajos

Az "oldalazás" szó elolvasása, illetve értelmezése nálam is kimaradt, mikor a megtámasztás nélküli rúdanyag koptatásáról írtam.

000000000

Válaszoltam, remélem lerendeztük.

000000000

Meg van a hiba,gyorsváltos a késtartom, és megvan huzva de mozog, kicseréltem egy másikra és tökéletesen dolgozik, ahogy látom el van repedve a befogo, szoval kuka, köszönöm az eddigi válaszokat.

kuv5p7226