Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Nem használom semmire,csapágyas...
Körfűrészt akartam csinálni belőle!
Ráadásul emlékeim szerint kétsoros golyós önbeálló csapágyak vannak benne.
Ugyan-olyan,mint a képen látható tengely!
Lehet hogy szériába készített alkatrész volt valamikor?

000000000

Szia!
Barret eltalálta a hosszát. 170mm a csúcs magassága, az ágy-é 75mm. Viszont az orsóját nem találom, golyós csapágy volt benne 6206-os.Ez egy cél gép volt,patronos lábbal lehetett a patront oldani,a látható karral működött az előtolás/kézi/. Nekem ez elfekvőben van,bartelban gondoltam ha még érdekel.Nekem jó ha tudsz érte küldeni valakit, idő van.

s7manbs8

Érdekelne, mit szeretnél helyette ? Ráérünk megbeszélni, hogy tudjuk megoldani. :)

000000000

Oké! A többit magánban.

s7manbs8

Email-emre tudsz írni ugye ? OK.

000000000

Sziasztok! Lenne egy kis problémám, oldalazás valamiért kuposra csinálja a munkadarabot, kés magaságg jó, és a késnek is van éle, mi lehet a probléma. Válszokat köszönöm elöre is.

jani300

Szia ! Esetleg eltolja a kés a hossz szánt ?

VighLajos

Vagy elgörbíti a munkadarabot a kés.
Én is megszívtam: 10 mm hosszban jó volt minden, ugyanezzel a beállítással 60 mm hosszben a vége vastagabb lett, mint a töve.
...kéretik nem malacságokra gondolni...
[#wave]

bundyland

Nem vagyok nagy esztergályos ugyan, de ha a főorsó nem fut a hosszszánnal akkor is ez lesz szerintem.

bundyland

Ja, az előbbi Markónak ment.

svejk

Uraim, oldalazásról van szó!

Tipikus eset, majdnem biztos hogy az a gond amit Jani300 írt.

kuv5p7226

Csúccsal ki van támasztva? Mert az anyagot is el tudja rendesen tolni. Nem rezonál közben egy picit? Pl. más hangja van a végén meg a tövében?

bundyland

Igen ezt benéztem, de véletlenűl ettől még jó amit írtam, csak akkor a hosszesztergálásnál is lenne kúposság. :-)

000000000

Gondolom bundyland is olvasta, hogy oldalazásról van szó. Így aztán amit írt az nagyon is igaz lehet, azaz az általa említett párhuzamhiba is okozhatja ezt a jelenséget.

De tegyük fel, a hosszszán fut, akkor meg a keresztszán ha nem teljesen merőleges a h. szánra, ugyanez a kúpossági hiba lesz.
Azaz először a gép szánjait kellene leellenőrizni mérőórával párhuzam/merőlegesség szempontjából a főorsó tengelyvonalához képest.

000000000

Nem néztél be semmit, Svejk kritikája nem helytálló.:)