Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

L. Imre

Szia! Sörösdoboz, kólásdoboz, esetleg nyomdai síkfilm hulladék.

000000000

:) a sör az jó ötlet, mert előbb ki kell inni... de vezetés közben nem iszunk...
mert kilötyög

smalla

Én is inkább a sörre szavazok, azt hiszem meg is veszem a hozzávalókat. A cél szentesíti az eszközt :)

kuv5p7226

Majd kapsz tőlem, van a polcon.:-)

A szerszámtartó még gépen van, de holnapra esélyes a tesztpéldány.

PSoft

Egy http://www.rc-miskolc.emiter.hu/rc-miskolc/index.php?option=com_content&view=article&id=86&Itemid=95" TARGET=_fnew>régi ismerősünk:) is a sörre esküszik.:))

Vagy csak,a...dobozára? [#nemtudom]

Teaway

Sörösdoboz a megoldás...ahogy a többiek is írták.

KoLa

Én úgy látom hogy ez nem egy illesztőszeg! hanem egy csap, ami be van ültetve az excenterbe! és a fedélben lévő két hernyócsavarral lehet, a csappal forgatni az excentert,egy bizonyos határon belül, és rögzíteni amikor jó!
A mérőórás beállítás a legjobb!excenter plus bájlóg!

TROMF22

Ez teljesen rendben van így ahogyan leírtad.
Az "illesztőszegen" a szegnyreg-talp lefogó csavarjai közötti tételt értettük.
(A # 29228 bejegyzés utolsó képén látható.)

KoLa

Akkor jó![#eljen]
Mennyi gyártási pontatlanságra,vagy kopásra  számítottak itt? és mekkora lehet az excentritás? hogy csak ilyen kevés állítási lehetőséget hagytak?
Vagy az a magyarázat hogy,ha nagyon ki van lógatva, lehessen kicsit kompenzálni az elhajláson?
Az oldaliránnyal mi a helyzet? mert ez a fontosabb!ha megtekergetem az excentert, rögtön kúpolni fog hosszirányban!
Nem ismerem a gyári cnc gépeket (csak a sajátomat)de ott! akkor ,ezek szerint, ezt ki lehet kompenzálni a gép alapbeállításaiban?

TROMF22

Szia!
Az az igazság, hogy sem a gép lelkivilágát, sem a tervezőjének észjárását nem ismerjük.
© vaskukac, a #29239-ban leírta az ismert részletek alapján legvalószínűbb konstrukciós elvet.
Ebből próbáljuk visszafejteni a beállítás lehetőségét.
Súlyosbítva az esetleges kopások vagy utólagos beavatkozások (alátétezés) következményeivel.

KoLa

Van itt a fórumon egy pár ember, akinek ilyen gépe van ! majd csak ide tévednek, véletlenül![#hehe]

000000000

Szia, kb 5 éve nem beszéltem vele, minden esetre több(sok) szakmát behozott az amatőrök köztudatába :)
Néhánynak még mindig van nyoma a mostani fórumon, a gépeinkben, a gondolatmenetünkben..

KoLa

Miért nem meritek nevén nevezni Magi Istvánt? akinek ezt a hobbi cnc fórumot köszönhetjük!meg az egész mozgalmat!
Mert hogy már csak itt létezünk! amíg nem hal ki a fórum, addig megy!
Meg addig amíg VP, a főnök![#wave]

000000000

Persze, igazad van. Talán csak az nehezíti a dolgot, hogy az újak nem értenék, hogy nem minden úgy kezdődik, hogy megvesszük a készet... Óriási munkátok fekszik az eredményeitekben...
És nem mindenki értékeli azt, hogy ha leírtok egy tapasztalatot, akkor valaki(k) elkerülhetnek buktatókat.

000000000

...és én nem tudom megítélni, hogy hányan lehetünk itt, akik ismerjük...