Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

uzahitefr

szia ! Szerintem ezért a pénzért kifoghatsz jobb gépet is... helyedben inkább várnék egy kicsit és keresnék tovább

595852ar

Eladtam az Ean-t. Kicsit fáj is a szívem érte, mert nem volt rossz gép.
Most egy ilyet szeretnék venni:  Ismeri valaki ezt a típust?http://www.lathes.co.uk/hembrug/img0.jpg" border=0>

595852ar

Lenne egy kérdésem is, mindjárt.
Ahogy nézegettem a gépet, úgy tűnik, hogy a gépágy és a főorsóház, egy egységet alkot, szóval egy darabban van öntve. Ilyen esetben, hogyan lehet a szánt felhántolni? Első blikkre, könnyebbnek gondolnám a műveletet, de továbbgondolva, talán nehezebb is.  Szerintem nagyobb  gondosságot igényel a művelet, mert ha a geometriát elszúrja az ember akkor a főorsót már nem lehet korrigálni, vonalba állítani. Jól gondolom? A másik az a tokmány, olyan mintha kettő lenne egybe építve. Nem láttam még ilyet. [#fejvakaras][#merges2]

000000000

Én mint teljesen amatőr mondom.
A táblázat méretéből adódik, meg hogy lényegében nincsen Norton-szekrény, jó sokat kell pakolászni a cserekerekeket.
Ha jól látom, nincsen vonóorsó sem.
Csak tippelem, hogy nincsen keresztelőtolás sem.
Az EAN, egy kicsit komolyabb gép ennél.
Persze, ez csak egy hozzá nem értő megalapozatlan véleménye.

2nbj3n5m

Nincs egybeépítve.Ez egy biztonsági felfogás.

jani300

Szia ! A tokmány felfogása szerintem hosszúkúpos .A főorsóház felől ,amiben a furatok vannak ,az valószínűleg egy hollander .

jani300

Az E1N tokmánytárcsája menetes (mint a régebbi EAN-é) és még hátulról biztosítja egy hollander is . Lehet ez a gép is olyan . Ha leveszed kiderül :)
 Inkább menetes lesz mint hosszú kúpos ,a korát szerkezetét nézve . De attól még hogy öreg jó gép lehet .

Csuhás

Nem hollander hanem három excenter van. azzal tudod a tokmányt felfogni. Ilyen tokmánytárcsa való hozzá:
http://www.shars.com/files/products/202-5451/202-5450D.jpg
http://www.shars.com/files/products/202-5451/202-5450D.jpg" border=0>

s2k5ycubj

Ezt a rögzítési módot korszerűsítve camlock néven árulja sok gyártó extraként az esztergáihoz. Azt hiszem,hogy a röhm gyár találmánya.

s2k5ycubj

És abban négy "stift" van.

jani300

Na ilyet még nem láttam . Hogy központosít ? Nem igazán értem hogy működik .
Na majd remélem kiderül . Kösz hogy feltetted .

6rk75uezn

Tanácsot kénnék,készülő kisgépemmel kapcsán,a képen a hosszán hátsórésze látható,ide én minden képpen beraknék egy 10x10-es munkalécet (szoritólécet) amit két csavarral lehet állitani,rádásul nagyobb felületen vezetné meg a hosszánt mert a léceket kilógatnám oldalirányba.

6rk75uezn

6rk75uezn

jani300

Rá gugliztam !  Az általam hollandernek vélt alkatrészen már látom a négyszög kulcs helyét . Akkor akkor ez a tokmánytárcsa ugyan az mint a bajonett záras (eurofejes) ? Csak a rögzítőcsapok másak ?
Arra azért kíváncsi vagyok hogy ez gyári -e ezen a gépen ,vagy csak egy feltét a menetes főorsón ?