Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Tud valaki jó árban elfogadható állapotban műszerész vagy hasonló esztergát tanulási célra?
Köszönöm

Rabb Ferenc

http://cnctar.hobbycnc.hu/Csuhas/szakirodalom_linkek.txt" TARGET=_fnew>Itt nézz körül szakkönyv ügyben! Egy ismerősömnek van pár rövidfilmem a múlt század közepéről a témával kapcsolatban:) Ha érdekel küldj privátban egy levelezési címet és a hét végén rátolom egy DVD-re.

6rk75uezn

Szia.Igen erre gondoltam én is még nem volt összerakva,de attól tartok egész megyébe nincs ilyen műhely,az már más kérdés hogy mennyiért csinálnák meg.

000000000

Köszönöm a linket, de volt egy konkrét DVD belinkelve.
Privátban , ment a postacím, mégegyszer köszönöm.
És továbbra is keresem azt a konkrét letöltési linket

000000000

Hol lehet ilyen jó állapotú esztergát találni? Te hol vásároltad? Köszönöm

595852ar

Látom, többen is félreértettetek! Ez nem az én esztergám, csak egy ilyet előlegeztem le a napokban.
A fotót innen tettem be: http://www.lathes.co.uk/hembrug/

000000000

Szervusz!
Én is venni szeretnék majd egy kis esztergát, nem tudom erről mi a véleményed, ár-érték arány, állapot stb? Köszönöm

595852ar

Mi az elképzelésed? Mekkora gépet szeretnél? Mire akarod használni? Apró dolgok vagy nagyobb darabok gyártása lenne a cél?

595852ar

Nekem egy régebbi EAN-om volt, 6 sebességes, a kockák 8 fokozatúak.  Végül is elégedett voltam a géppel, de hát mindig variálok. :D
Egyszerű és kézreálló masina az EAN, a meghibásodási lehetőség is kicsi. Szóróolajozás.

uzahitefr

szia! Ha tudok segitek..:)

000000000

Nem gondolok nagyobb dolgok gyártására, inkább vmi közepes gép kellene, vagy kisebb. Van egy 1.1kW-os frekiváltóm, azt rá dobnám ha kell.

uzahitefr

tanulógépnek én is javaslom az EAN -t és ami nem hátrány , hogy pld fékdob féktárcsa is elforog a gépen..

uzahitefr

ami nagy kérdés, mekkora munkadarab lenne a legnagyobb amit szeretnél megmunkálni? A másik nagy kérdés, menyit szánsz gép vásárlásra..

000000000

Igazából csak hobbi szinten foglalkoznék esztergálással, de azért egy megbízható kis gépre lenne szükségem.

000000000

Úgy gondolom 150-170-nél többet nem tudnék rászánni.Szerintem 500-as csúcstávolság elég lenne.