Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

s2k5ycubj

De nézd meg a többi képet is,szerintem először megcsinálják a bázisfelületet a sínes feltétjükkel. Láttam egy videót erről és ott csak a saját csuszkájukkal köszörültek egy ágyat mindenhol,és a gyantázást is használták a helyi kopásoknál. Sajnos nem tároltam el...

595852ar

Hát? Nem tudom, denekem ez a fajta vezeték nem annyira tetszik, mert a nyolc darab csapágynak biztosan van valamennyi lógása a rezgésekről nem is szólva. Nem kritika ez, mert biztosan jobban tudják mint én, és kellően kitapasztalták már a szerkezetet, de nekem mégsem tetszik. Meg egyszeri, saját melóra amúgy sem éri meg egy ilyesmit építeni. :) szerintem.

6rk75uezn

Nekem jobban tetszik az a verzió mikor egy kereten csapágyakon fut a szánköszörű,egy ilyen eszköz könnyen kivitelezhető lenne otthon.

595852ar

Meg a padlón való elhelyezés is fura, macerás lehet így mindent, pontosan összeszintezni.

595852ar

Könnyen? :-O  
Aztán, milyen felületen futtatnád a csapágyakat?

6rk75uezn

Most olvasom hogy neked annyira nem tetszik,a csapágyak lógása szerintem megoldható,inkább az itt a kérdés hogy tényleg megéri e belefoni egy ilyen épitésébe,egyszeri otthoni használatra.(nem lenne olcsó).Báár ha abból indulunk ki hogy mindenképp egy gépműhelybe vinné valaki köszörülni ahol meg nem kevés pénzt kérnek el egy ilyenér.

6rk75uezn

Na padlóra való elhelyezés az durva szerintem is.A csapágyak egy sikra köszörült vázon futnának.

595852ar

Szerintem nem éri meg ilyet építeni, mert nem csak drága de teljesen felesleges is, egy saját gép felújítása végett. Azonkívúl eladhatatlan, mert bármilyen jó is legyen, nem gyári és az ilyesmitől "fáznak" az emberek. ;)

595852ar

Vagy amit a CNC-s srácok használnak síneket, lineáris vezetőket. De hát az nem olcsó és komoly vázszerkezet is kell neki.

6rk75uezn

Igen,igazad van,nem lenne olcsó dolog,eladni persze nem lehetne mert nem gyári,max melót válalni vele,na de ki lenne az aki egy saját épitéső szán köszörűre bizná a gépét.

595852ar

Nekem a 28152hsz-ban leírt a leg járhatóbb, mert ehhez megvannak az eszközeim. Bár a hántoláshoz, tusírlécet még vennem kell valahonnan mert az csak egy 500mm-es van, kellene egy 1500 vagy inkább 2000-es. Nehéz beszerezni sajnos. :(

jani300

Belehúztatok rendesen  :)
Bohó ifjonc koromban én is elmentem Siklósra egy gépfelújítóhoz . Érdeklődtem egy ágy köszörülés iránt . A nálam öregebb szaki feltette a keresztkérdést ,nem gondolom é esetleg hogy a köszörülés előtt fel kéne hosszgyalulni az ágyat . Csak gondolat ébresztőnek szántam , a köszörűvel leválasztandó anyag mennyiség kapcsán .
Ha elég köszörülni azt ágyat lehet jobb lenne békén hagyni . Ha meg forgácsolni is kell már ,akkor még rengeteg más probléma is fel fog merülni . Pl : lejeb kerül a hosszán ,( fogaskerék ,fogasléc kapcsolata ) vezérorsóanya magassági helyzete .
De sok sikert mindenkinek !

595852ar

Szia Jani!
Nyomni kell, mert mindig hátrakerül ez a topic.  ;)
Lehet kinevetsz, de gondoltam  a gyalulásra is
szánköszörű helyett feltenni egy borotvaéles kést és azzal előmunkálni. Csak ott már tényleg kellene egy vonóorsó is. Vélemény?

KoLa

Az biztos hogy én ilyet nem mondtam!
A szegnyereg talpról max, csak a mérőórát lehet tologatni érdemben!hogy ellenőrizzük hol tartunk az ágyazat tusírozásával!

595852ar

Igen, tudom, hogy mit írtál. Azért  írtam le a nevedet, mert akit érdelkel a táma az így visszaolvashat. Betettem két videót, az elsőhöz írtam egy továbbgondolt választ. ;)