Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

595852ar

jani300

Szia!
Hát ??? Most pont én ? Kola  már írt valamit .
Azt kéne tudni mekkora kopás van az ágyban . Ha max 1 tized az még jobb mint az én esztergályos tudásom :) Ha meg több tized úgyse rontasz rajta nagyot :) Kopott gépen kell a durvább nagyoló munkát végezni , a pontos gépen meg simítani , méretezni .
De még mindig fenntartom Nálad a pénz válogass !
De "jó ötletekért" nekem sem kell a szomszédba menni .

595852ar

http://www.youtube.com/watch?v=tI3v_gGD_iE" TARGET=_fnew>erről van szó
Írhatnál valami véleményt. :)

595852ar

Már nem tudok válogatni. De nem is akarnék, mert tetszik a gép. :)

jani300

Mennyire kopott és melyiket vetted meg ?

595852ar

A kicsit leelőlegeztem, de még nincs itthon. Nagyon meredek a szállítás, nem is tudom még, hogy hogy oldom meg.
Az Ean-t is megveszem, ha el nem viszik az orrom elöl. Azt profi szállítók hoznák. De nem adtam rá foglalót, szóval az még nem tuti.

595852ar

A Laslie az emailra sem válaszol, pedig szokott! Ki tud róla valamit?

595852ar

Elfelejtettem a lényegre válaszolni. Szóval nagyon kopott. A prizmában van végig egy csik, ami nem karc, hanem kiemelkedik a felületből. :D

ANTAL GÁBOR

Nézegetem ezt az ágyköszörüléses videót.  Nálunk Miskolcon láttam egy ágyköszörűt de annak a kocsija egy saját vezetéken mozgott. A linken nekem úgy tűnik hogy a felújítandó gép a bázis.  Hogyan van kiküszöbölve az hogy a hiba ne másolódjon át?  Vagy valamivel pontosan elő van munkálva ?  Vagy valami olyan helyen fut ami nincs megkopva ?   Netán csak hosszú kocsival operálnak ?

jani300

Na én ezeket csíkokat hántoltam le a TOS sn63 somról , hogy ne fikázzák má . De így is az a legmasszívabb gépem . Ott nem fekszik fel a szán az ágyra azért maradt meg "tanu" csíknak . Vettél magadnak munkát :) Lesz vele munkád . Van egy kóreai 1500 as gépem az húzza a csíkot az ágyon egyébként nagyon jó állapotú . Na ahhoz nem tudom mikor lesz lelkierőm szétszedni . Inkább nem használom . Na most kidumáltam magam :) [#integet2]

KoLa

Jónak látszik nagyon! érdemes egy ilyet építeni ha még van a kéregedzett felületből! ha már volt felújítva, és csak az öntvényt kell simókálni,halad a tusírozás is!
A köszörült felületet is meg kell tusírozni!Ha már úgyis megtusíroztuk a szegnyereg ágyazatát, mehet tovább a tusírozás, mire összehozol egy ilyen szerkezetet addigra bőven kész az egész ágyazat!
Persze aki ezzel foglalkozik állandóan, annak megéri egy ilyen köszörűgépet összerakni, megvan a súlya is hogy stabil legyen, és a motoros mozgatással már, kész élvezet a mester dolga!
Egyébként, a DLaci fórumtárs is megköszörülte az esztergája ágyazatát!mintha lett volna videó róla a mappájában!

re8jzm80a

Én pont most vagyok túl egy felújításon.
Volt szerencsém végig asszisztálni a gépem pontossági javítását.
Láttam köszörült és hántolt ágyat is,és az  biztos hogy sokkal bonyolultabb a folyamat mint azt sokan gondolják.Komoly köszörűvel is el lehet rontani a köszörülést.Mivel az én kis fogpiszkáló gépem nem edzett ágyas így hántolva lett.Az első folyamat a szegnyeregtalp behántolása volt,majd ehhez lett a továbbiakban minden "igazítva"
Igen sokat töltöttem a műhelyben és folyamatosan kérdezgettem hogy mit miért és hogyan kell csinálni(és csináltam is) de kb 1 másodperc alatt el lehet veszteni a fonalat,hogy mit mihez állítasz.

s7manbs8

De hát ha ez ilyen jól fizet hogy 500 ezer egy ilyen újítgatás és magunknak csináljuk, akkor keresünk 500 ropit 3 nap alatt, vagy mennyi idő egy ilyen akció ? :)

595852ar

Vettem magamnak melót, ez így van, de hát én ezt tudtam szóval semmi baj sincs ezzel. :)
Ezt a gépet azért akarom a mühelyemben tudni, mert tetszik. Itthon már-már kuriózum egy ilyen gép. Egy hasonló állapotú gépért, melyből még sok van, egy füles gombot sem adtam volna, de ez más. ;)

595852ar

Szerintem nem nagy durranás egy ilyet összehozni. Lentebb írtam, hogy a gép saját kéziszánja, szánköszörű és  egy magassági szán kell, meg némi munka és ennyi. Ezek nekem meg vannak, szóval ebben gondolkodom.