Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

mxjj54gxi

Há' még ezt is magához rántja, és nem adja el tovább a végén!!! :)))))

595852ar

Vettem egy gépet aminek pont ilyen a főorsója.  
Bevonzom a vasakat mint a mágnes, de nem vagyok irigy ám. ;)

595852ar

Manapság csak így lehet. ;)

ks46twg3x

Sziasztok!  

Hátha érdekel valakit:
http://www.uni-max.hu/femeszterga-cq9318-mini/d/

Most 50eFt-vel olcsóbban!  Csak a héten!

re8jzm80a

Megkérdeztem!Elmondása szerint 1 század.Amit egyébként ő soknak tart.Ha rendes léccel hántol akkor nem hagy benne ennyit. Azt mondta kicsit macerás volt.

595852ar

Jajjj, nem erre mondtam, hogy kérdezd meg, hanem a tusírlécre. :)
1század volt egyébként a nemrégiben eladott EAN-oméban is 1000mm-en. Úgy emlékszem, hogy ez egy gyári pontossági érték is egyben.

re8jzm80a

A 2000-es léc 50000 forint.Ez köszörült verzió!

ukcge40u

Nekem ennek a testvére van itthon.
Komoly munkához csak alapos szakmai felkészültséggel ajánlott, fogásmélységről nem beszélhetünk, a hosszszán lóg gyárilag úgy, hogy fogásban visszafelé seper.
A teljesítményével nincs gond, érzéssel sok mindent elbír.
Ajánlott alumíniumhoz, műanyaghoz, rézhez, nem edzett acélokhoz mindig éles késsel (lapkás nem műxik).
Kis gyakorlattal a H/h7 tűrést lehet vele hozni.

Ideális apró munkákhoz CNC-sítve, miután a beleépített szánlógások meg vannak szüntetve mindenféle rugós-görgős feszítőkével.

Nálam tervben van, de lehet, hogy nem lesz belőle semmi...
:)

Igazi, originál barkácsgép, szakembernek kevés, de alapozni/tanulni nagyon jó.

jani300

Szia !
Simán tudsz csinálni tusírlécet ,csak kicsit macerás . Meghegeszted rácsos szerkezetűre ,kinagyolod és utána lehet gyakorolni rajta a tusírozást . Van vele az a kis probléma hogy , három darabnál kevesebbet nem lehet etalon nélkül készíteni . ( :)) )

6rk75uezn

Egy 1000milis tusirléc nekem is jól jönne,nemsoká belekezdek a kisgépem ágyvezetékének,előre félek tőle,(jó is hogy a köszörülés a mostani téma),bizony valamilyen módon az enyémet is köszörülni kell mert van ahol majd egy tized van benne,mégha a köszörülést valahogy megoldom is akkor is ott vagyok bajba hogy két 80-as laposacél az ágyvezetékem és azt nem fogom csak úgy kapirgálni hántolgatni mint egy gyári öntvényágyat.Tehát gondolkodom egy itthoni olcsó de minnél pontosabb köszörülésen,amit nem értek még (igy kezdőként ugye megérthető) hogy az elmúlt napokban belinkelt szánköszörűs videókon ugye végigtolják a köszörüt,na de az mire vágig ér kopik valamennyit,ha keveset is de kopik,tehát szerintem elképzelhető az hogy (főleg kis korongátmérőnél)hogy az elejéből mondjuk egy két századot szed a végéből meg már csak egyet.

000000000

Szia ,megfelelő kenéssel nem kopik a kő számottevően.Gondolok itt a folyamatos nagy sebességű emulzióra ,gyakorlatilag csak egy precíziós nagy pontosságú "tapintós" mérő műszerrel tudnál a szán síkjában eltérést mérni.
Az meg drága. Lehetne magasság mérővel is de bázis felület nélkül kivitelezhetetlen.
A lentebb mutatott szán köszörülések már ami az a cég csinál jók.Ha ez házilag kivitelezhető,(miért nem lenne az?)szerintem vissza lehet adni a gyári pontosságát a gépnek.Na meg persze sokat lehet javítani a pontosságon a gép ágy csavarásával ,de ez hosszadalmas munka,és sok próba munkával jár.Nem tolják kézzel ,itt is fontos a folyamatos egyforma előtolás.    

7cim5mm0

Szervusz!
A gépágy csavargatását hogy gondoltad? :)

kuv5p7226

Komoly muszklikkal...:-)))

7cim5mm0

Ez lehetne egy új olimpiai sportág.:)

Csuhás

Pedig nem is kell olyan nagy erő a dologhoz, aki nem hiszi tegyen fel egy mérőórát a gépre és meglepődve fogja tapasztalni hogy még az ipari gépeken ( no jó inkább az amatőrök számára elérhető masinákon ) is mekkora deformációt lehet kézzel előidézni.