Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

6rk75uezn

mxjj54gxi

Ne haragudj má' meg a kérdésemért, de szerinted ez eszterga?
Vagy esztergakés?
Esetleg forgástest, ami esztergán készült?
Tényleg nem találtad meg vele a semleges csevegőt, vagy a segítség bénavagyokat?  

:))))))))))

Amúgy szerintem ez valami nagyon olyan, mintha egy félig szétbarmolt mágneskapcsoló lenne

jani300

Mire használtad ,vagy használnád ?

6rk75uezn

Csak haver hozta és nem igazán tudom hogy mi.

6rk75uezn

Nem haragszom,sőőt.......!Vedd úgy hogy fel sem tettem a kérdést,tényleg nem ide kellett volna!!

jani300

Ferinek igaza lehet , talán még hőkioldója is van . A válasz első részét meg magadtól is beláttad már :)

ce93xphjd

sziasztok!

meg tudja valaki mondani milyen eszterga ez? Mi a reális ára?
köszi

ANTAL GÁBOR

Kár hogy nem jelentkeztél hamarabb Lebontottam egy TOS Sv18 RD vezérlést. A panelokat nem dobáltam el de semmiképpen nem akartam felhasználni. ( ha valami kellene jelentkezz )  Többek megrőkönyödésére belefogtam egy egyéni hajtás építésébe. Kb 60% os készültségi fokban vagyok.  A lelke egy őrült nagy bipoláris darlington félhíd.  Külső fékellenállással tudna fékezni ( nincs visszatáplálás csak elfűtés )

vjanos

Én szétbarmolt motorvédő kapcsolóra tippelek...
Ha valami tipusszáma is lenne, könnyebb lenne... :)

A nagyfekete valaha egy 90 fokban elforduló kapcsoló lehetett. A kicsi tekerentyűvel beállítod, hogy az utána kötött háromfázisú motorod max mekkora áramot vehet fel az 5.5-8A tartományból. Ha ezt túllépi a motor (túlterhelődik) akkor leold a hóbelevanc, a nagyfekete visszafodításával tudod újraindítani.

Dakota25

Szervusz Gábor!
Alternatív megoldásként én is gondolkodom egy egyedi hajtás megépítésében, nem titkoltan CNC-mod céllal. Úgy gondoltam, a komplett szekrény cseréjével bármikor válthatok a hagyományos és az új vezérlés közt. Mindenképp meg foglak keresni személyesen is - Ózd nincs messze.
A vezérlőpanelek hallatán felcsillant a szemem, jó lenne némi tartalékalkatrész modul szinten.
Ha én tudok segíteni valamiben, keress bátran!

6rk75uezn

Köszi szépen válaszod.

000000000

Na ez engem is érdekelne, mert haveromnak is van egy ilyen, és ötletünk nincs, hogy milyen... Jó masszív darab, dögnehéz, sajnos nem müködik, mert nincs meg a hajtólánc bele...
Egy ideje már kérdeztem itt, de akkor sem tudta senki :(

7cim5mm0

Ez egy csepeli Weiss Manfréd esztergagép, a pontos típust sajnos én sem tudom, ha jól látom 1000 körili csúcstávolsága lehet.

ce93xphjd

szia!

köszönöm, igen 1000-s a csúcstáv. esetleg tudsz egy hozzávetőleges értéket mondani rá?

ce93xphjd

ez eladó, ha érdekel :)