Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

595852ar

Ismerem a kisöreget, szoktam néha látogatni,(Nem rég vettem tőle patronokat a Tos-hoz)rendes srác. Volt osztófeje, de megvette egy vaterás, azt várom, hogy hátha kiteszi. :)
A 28348 linket nem tudom megnyitni. Ha találok csapágyat, szólok.

000000000

Hopp, ezt most nem értem, bár nagyon kezdő vagyok a témában.
" gondolom csak 50Hz-en használnád a Dahlander motorodat, feljebb nem is tudnád, mert nem győznéd feszültséggel"
Ezt ,hogy értsem, frekiváltón keresztül szeretném változtatni egy 3f villanymotor fordulatszámát, ami egy esztergát működtet, így nem pakolgatnám a laposszíjat ,illetve nem kapcsolgatnám a Dahlander motort , ahogy írtad is a nagyobb fordulatra bekötném a frekiváltót.
http://epitkezes-kert.vatera.hu/barkacs_szerszam_ipari_gep/ipari_gep_barkacsgep/marogep_esztergapad/muszeresz_esztergapad_1803673688.html" TARGET=_fnew>Műszerészeszterga
Egyébként egy ilyen padról lenne szó.
Ami a válaszod második részét illeti, nem tudom, hogy melyik frekvencián lenne nagyobb amplitúdója a mozgásnak.

000000000

Szerintetek egyébként ennek a padnak ezzel a felszereltséggel mi lenne a korrekt ára, ér ennyit , mint amennyiért hirdetve van?
http://epitkezes-kert.vatera.hu/barkacs_szerszam_ipari_gep/ipari_gep_barkacsgep/marogep_esztergapad/muszeresz_esztergapad_1803673688.html" TARGET=_fnew>Műszerészeszterga
Szerintetek mennyit szabad egy ilyen padért adni?
Egyáltalán mi lehet ennek a TIPUSA? Magyar gyártmány lenne, de pontosan mi?
Lehet ehhez alkatrészt szerezni, ha javítani kell? Mert ugye E1N,E2N,EMU alkatrészekkel tele van a net.
Úgy látom egyébként , hogy a cserekerekek közül hiányzik az 55-ös, ez mekkora problémát jelent?
A 20-as az rajta van a gépen?
Köszönöm válaszotokat

000000000

Szerintem, ne használjuk meggondolatlanul a "műszerészeszterga" kifejezést minden vasdarabra, ami 50 kg-nál könnyebb és van rajta egy villanymotor.

000000000

Állítólag 100-130kg körül van a súlya.

000000000

Szerinted, ezzel a felszereltséggel, illetve képességgel mennyit szabad érte adni?
Azért egy kínai csodánál talán csak többet vagy nem?
De szerinted milyen gyártmány lehet?

000000000

Mármint többet ÉR, mint a kínai csodák vagy Hyundai készülékek?
Lehet ehhez tartozékokat szerezni egyáltalán? De gondolom ehhez tudni kellene a tipusát.

595852ar

Ez egy réges-régi magyar gép. Attól persze még lehet jó, de erre azért elég kevés az esély. Szerintem sokat kér érte a tulaj! Pontosabban én nem adnék érte ennyit, pedig szeretem a régi cuccokat.

000000000

Nem erre a konkrét gépre értettem.
A műszerész eszterga" kifejezésnek is van konkrét jelentése. De nem az, hogy kicsi.

A bolti ceruzahegyezőknél mindenképpen többet ér így fotó alapján.
Nálam a festék sokat ront a megítélésnél.
A fotóról nem lehet eldönteni például, hogy mennyire lepukkant a főorsója, ágya és hogy nem csavarodott-e?
Kérdés, mit vársz tőle?
Azt, hogy hazaviszed, kicsomagolod és használni kezded, akkor a bolti.
Ha egy jó esztergát akarsz CSINÁLNI belőle, akkor mindenképpen a fotón levőre szavaznék.
Feltéve persze, ha nem csavarodott és a főorsója javítható, ha kell-e egyáltalán.
Szerintem, fotó alapján nehéz felelősen nyilatkozni.

595852ar

Képről sajnos nem tudni, hogy milyen állapotban van. Lehet jó, de lehet akár használhatatlan is.
Az új Hyundai, meg mégis csak új és sokan dícsérik. Persze nem ipari célra való gép, de állítólag, ha be van lőve, akkor pontos jó gép a Hyundai. Valahol valamelyik hírdetési portálon láttam egyet 160-ért amihez a gazdája már legyártotta a cserekerekeket, acélból. Keress rá. Esküszöm, hogy nem az enyém, nem vagyok érdekelt az eladásában.  
Szóval ha meg akarod venni akkor azért beszéld le a visszalépés lehetőségét!

595852ar

"Nálam a festék sokat ront a megítélésnél."

Ezzel én is így vagyok.

000000000

Köszönöm a hozzászólásokat mindenkinek. Igen láttam a Hyundait is.
Ha személyesen megnéz az ember egy esztergát akkor laikusként mit tud rajta megnézni, illetve milyen mérőeszközök kellenek hozzá?
Itt egyébként találtam még egy hasonlót csak ez nyilván 500mm-es csúcstávolsággal. Ezen már nincs sok festék!!!

000000000

000000000

Gondolom ezzel is az a helyzet, hogy nem lehet megállapítani az állapotát a képekről.