Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

jani300

Lekéstem :) De azért biztos gyártó függő .

000000000

Biztosan.
Itt ilyet mutatott valaki.
A valóságban, meg csak egyeben láttam.

mxjj54gxi

Ha szét van szedve, be kéne tolni a főorsóba, és végigfúrni, hogy legközelebb hátulról ki lehessen ütni egy rúddal.

jani300

KoLa

Ezzel a furattal a forgócsúcs hegyét tudod majd kiütni!:) de ha az már kint lesz akkor beteszed abba a csőbe amit az imént ajánlottam, és egy, még vastagabb tüskével kiütöd a csapágyakat a morse-val együtt![#hehe][#wave]

r2u4n063m

Köszönöm a válaszokat, segítséget, kipróbálok Kola módszerét amint lehetőségem adódik rá, és igyekszem beszámolni a fejleményekről [#worship]

Teaway

Mikor lesz a próba?

r2u4n063m

Megvolt az első roham, egyenlőre a forgócsúcs áll nyerésre.  
Próbáltam az ütögetős módszert, a kis csúcs előre meg sem mozdult, igaz a csövem sem volt súlyos darab.  
A kúp végét megfogva satuban már némi eredményre jutottam, a külső kúpos ház pereméig kicsúszott a csapágy, ott azonban megállt, nem jött tovább, ráadásul kicsúszott további erőhatásra a satuból.  
Próbáltam a végébe menetet vágni, azonban csak tömörkeményfém fúróval tudtam megfúrni, a hss, hssco eredménytelen volt, a menetvágás pedig a hss szerszámmal kb semeddig nem jutott. Meglehetne még próbálni a végére felhegeszteni valamit, aminél fogva kicibálható a helyéről.  
Próbáltam a nagyobb átmérőt satuba fogva, a kisebbre patentfogóval ráfogni, de meg sem moccant, csak elcsúszott a fogó.  
Így állok most, legközelebb talán a hétvégén tudok vele foglalkozni :)

designr

Ütögetős módszernél a kúpos szárat told a csőbe és úgy kocogtasd hogy a kúp essen le.Valahogyan a leírásodból azt vettem ki hogy előre a kis csúcs felé akarod..

jani300

Mekkora a morse kúp ?
Nem a kis csúcsnak kell kijönni . Az egész fej jön le(a külső kúpos ház ).Nem lehet hogy félreértetted Kola módszerét ? A tehetetlenségtől jön ki a kúpos rész a fejből amikor odaütöd .

designr

Nekem is ilyen van,igaz szétszednem még nem kellett.De hátulról a kúp felől látszik a csapágy..

000000000

A morse kúp végére fel kell hegeszteni egy 10-es csavart...Ráhúzol egy csövet,utána vastag alátét,anyaaa. A vastagabb a támasztókúp felől megfogod finoman az eszterga tokmánnyal,és az anyával szépen ki lehet húzatni a morse kúpot.
Lazán kényelmesen szét kell jönnie.
Ha esetleg peremezve van,akkor ebben a formációban be lehet szúrni a csapágy széléhez.

000000000

Célszerszámot csinálsz hozzá.Cső végét vállasra kiesztergálni hogy 1 cm-re belemenjen a kúp külseje a morse felől,a belső része a csőnek meg értelemszerűen a csapágyméret felett legyen.Berakod a mélyhűtőbe egy órára majd a csőbe állítva gázlánggal a kúpot körbemelegited gyorsan,100 fok elég.A kúp végét fogóval megtámasztod majt a csővel együtt leütöd  kemény valamire,ki kell jönni a csapágynak.

r2u4n063m

Köszönöm mindegyikőtöknek a segítséget, valóban kissé félreértelmeztem Kola megoldását [#crazya]
Hátulról látszik a csapágy, ahogy Designr írja, sőt egy kis beszúrás is van zégergyűrűnek.  
Kerítek egy megfelelő csövet neki, és megpróbálom első körben szobahőmérsékleten, ha nem vezet célra, akkor fagyasztás után a külsejét melegítve kibányászni.  
Ha minden kötél szakad, felhegesztem, a részletekről pedig majd beszámolok :)

KoLa

Meddig tökölsz még vele? a cső hosszabb legyen mint a morse, legalább 50mm-el csapd oda és jön kifelé, ahogy kell!
Azt hittem már régen végeztél, vazze![#wave]
Na persze nekem könnyű!már tudom hogy kell![#bohoc]