Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

kuv5p7226

Határeset. Szerintem túl kicsi a csúcsrádiuszuk, a fához sokkal nagyonn érintkezési felület kell.

ee86hgyg8

Szia !
Igazából én is ki akarom cserélni az esztergát csak először el akarom adni a mostanit . elkezdtem nézegetni a gépeket arra jutottam hogy EAN-1000 et akarok venni .csak nem tudom hogy a régebbi EAN legyen vagy a kocka EAN-n .

Béni

Igen. De a fához nagyon életlenek, az élszögek sem optimálisak.
A legjobb eredményt polírozott, ALU-hoz való lapkával tudsz elérni.
(Gyorsacélból lehet köszörülni sokkal jobbat.)

Béni

z2a2u8wf

Nagyon köszönöm.

empé13

6rk75uezn

Köszi válaszod,igen mind két oldalt lapos,egy fórumtag a szoritólécet nem csavaros hanem rugós megoldással akarta megcsinálni,erről mi a véleményed?

uzahitefr

ha ceruzát akarsz hegyezni, arra jó a rugós megoldás. De ha fémet is szeretnél megmunkálni nem javaslom a rugós megoldást. gondolj a forgácsolási erőkre.  ha a forgácsolásnál keletkező erő nagyobb mint a rugó ereje onnantól a szán billegni kezd majd..

uzahitefr

bár ahogy elnézem, köszörülés, vagy hántolás ráférne a szánvezetékre.. sokat segitene a beálításnál...

6rk75uezn

Igazad van,rugós megoldás kilőve.

uzahitefr

az ember holtig tanul....

6rk75uezn

Az biztos,amitől kicsit tartok az az hogy nem prizmás a szánvezetékem és ugye szeretném hogy kottyanásmentes legyen viszont ne is szoruljon,lesz vele tenivaló.

uzahitefr

az első esztergám (saját készités) nekem is lapos szán vezetékkel volt, jól szuperál persze csak ha párhuzamos a szánvezeték.

uzahitefr

nem tumekkora a géped, ha van a környékeden akkora síkköszörű amire felfér a gépágy ajánlatos felköszörülni .

000000000

Sziasztok!
Mivel nem tudom, hogyan lehet keresni a fórum bejegyzései között ezért így kérdezem. Volt itt valaki által egy jó link betéve esztergálást oktató videó DVD-ről , de most nem találom. Be tudná tenni valaki újra! Köszönöm