Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

r2u4n063m

Rendben :)  
Olvasom vissza ezt a topicot is, néha ki kell találni, mi is lehet a képen, de nem csak nálad, a képfeltöltéses képek egy részénél is.

r6cvn479y

Elég régen olvasgatom a fórumot és feltűnt hogy eltűntek emberek, vagy csak nagyon ritkán lehet látni az írásukat .

jani300

Sziasztok !
Ma személyesen megismertem Lasliet .
Pár szót beszéltünk úgy tűnik jól van .
Nem pletykának szánom csak páran érdeklődtek mi lehet vele .

Robika37

Üdv !
Mit mond miért nem ír ide ?

jani300

Szia !
Sok a munkája azt mondta .
Méh telepen nézegettünk egy cnc huzalszikrát .

KoLa

Teaway

Kifejezetten előnyös a mai világban, ha sok a munka.

s7manbs8

Főleg, ha sok pénzzel társul.

6rk75uezn

Sziasztok.
Ismét tanácsokra lenne szükségem,tudjátok,épitem a kis hobbi esztergát,teljesitményről lenne szó,800w  elég lesz neki?Még az előtolásról is irhatnátok pár szót,már hogy mennyi legyen a sebessége.

KoLa

Nekem is van egy kisebb, saját készítésű csúcsesztergám, akkor lett jó amikor 2KW-s 3fázisú motort tettem rá!
Az előtolást fordulatonként 0.05 és 0.2 között kell tudni változtatni egy ilyen esztergán!bár néha jól jön a 0.5 előtolás is ha van!de a legtöbbet 0.1 és 0.2 között használom!

000000000

Az a fő kérdés, hogy elektronikusan vagy mechanikusan változtatható a főorsó motorod fordulatszáma, és a 800 W-ot mekkora fordulaton adja le a motorod.
Ha mechanikusan, akkor minden ok., és bőven elég lesz Neked erre a kis gépre.
Csak elektronikus eseteben lehetnek határ problémáid kisebb fordulatokon acél forgácsoláskor 15 mm-nél nagyobb átmérő esetén.

6rk75uezn

Mindketőtök válaszát köszönöm,szerintem is elég lesz a 800w,bár az tuti hogy nem egy erőmű,a motor  2880-at forog.http://www.sidex.hu/index.php?page=/index_popup2.nml&subpage=/hu/femiparigepek/promac/947.nml" TARGET=_fnew>Itt egy gyári kisgép,ezen 750-es motor van.Ja és mechanikus lesz a fordulatszám szabályzás.

jani300

Szia !
Esztergához a kétpólusú motor nem a legszerencsésebb . Ha teheted inkább 1400-as fordulatú motort használj .
Persze ha nincs más , akkor vissza áttételezheted . A nagyobb póluspárszámú motor könnyebben is indul .

PSoft

Persze,a legszerencsésebb,legjobb választás,egy 8/4 pólusú Dahlander motor lenne.
Így egy átkapcsolással megoldott lenne a fordulatszám elektromos felezése(720/1440).

Gyakori megoldás esztergapadoknál a Dahlander motor,pld.az E1N,és még sok más "kisesztergánál" is használják.

jani300

Teljesen igazad van .
De ez a motor nem terem minden bokorban .
Pláne egyfázisú kivitelben . :)