Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

6rk75uezn

Tibor45 " és a 800 W-ot mekkora fordulaton adja le a motorod" ennél a mondatodnál mire gondoltál?Én valami olyasmire gondolok (lehet rosszul gondolom) hogy ha összehasonlitunk két vill motort ami mindkét esetben 800w-ot ad le,de az egyik 1440 es fordulaton a másik pedig 2880-on adja le,na most ha nekem egy x fordulat kell ,mondjuk 1440 akkor a 2880-at forgó motort meg kell felezni áttétellel márpedig ha csökentem a fordulatszámot akkor nő az erő az az a nyomaték.Jól gondolom?  

000000000

Mivel kiderült, hogy nem elektronikusan akarod változtatni a fordulatszámodat, így majdnem közönbös a motorod fordulatszáma. Az áttétel után mindig ott lesz a ~800 W lehetősége a megmunkáláshoz (a hatásfokkal persze ezt csökkeneteni kell). Azaz a P állandó feltétel alapján ahogyan írod, a lassító áttétel nyomatéknövelő.
Ha van két azonos teljesítményű motorod, de ezt különböző névleges fordulaton adják le, akkor  mechanikusan áttételezve ha azonos a fordulatuk, akkor nincs különbség a nyomatékukban sem.

w987wzmm

Csendélet!  

http://oi44.tinypic.com/2r6mako.jpg" border=0>

s2k5ycubj

Már látom is a hirdetést:Jól felszerelt cnc forgácsoló műhely nagy szériás megmunkálást vállal rövid határidővel...

Teaway

Miért van ennyi cucc széthajigálva?

KoLa

Na így kell ezt csinálni!Nálunk is ez van, csak én otthon alszom![#hehe]

jani300

Majdnem olyan mint nálam , csak itt jóval nagyobb a hely !

jani300

Hát kár hogy csak 3000 a szinkron fordulat :)
Elméletben teljesen igazad van !
De minek a plusz áttétel ?  
Ez csak az én véleményem . Ne haragudj .

jani300

Ma jó a kedven és nem bírom ki hogy ne süssem el ,hogy akkor miért gyártanak motorokat egyáltalán többféle fordulattal ?
Bocsi , és nem kell komolyan venni .

000000000

Nem értelek....
Ez egy kis eszterga, és neki adott a 2880-as motorja. Akkor miért akarod, hogy vegyen egy másik motort?

jani300

Dehogy akarom . Én is olyasmit írtam ha csak ez van akkor jó az is .

7cim5mm0

Bangladesh Metalworks :)

mxjj54gxi

Csak a tisztánlátás érdekében: Dahlander motor 8/4 póluspárral csak háromfázisúban létezik!
Szóval egyfázisúban ritkább mint a fehér holló PÁR, mivel nincs egyáltalán :))))))))

6rk75uezn

Kicsit visszatérve a motorokra,az rendben van hogy jobb lenne egy 1440-es motor az az 4 pólusú mert könnyebben is indulnak,egy gyártó lapján azonos teljesitményű motorok esetében a 4 pólusúakra dupla nyomatékot irnak mint a 2 pólusúra,na de mi van ha én a két pólusú 2880-ast felezem áttételel,elvileg duplázódik a nyomatéka,tehát szvsz ugyan ott tartok.

000000000

Sziasztok!

Keresek egy olyan embert aki 8-10 darab alu vízhűtőblokkot legfejjebb 1 tizednyi pontossággal ki tud marni nekem.
Egy blokk befoglaló mérete 213,5 x 119,5 x 7mm, mindkét oldalán marni kell.