Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Az is van nálam is.

9pk59nuy

"Mit értesz esetenkénti paraméterezésnek?"
Amikor bármilyen okból időnként csatlakoztatni kell más számítástechnikai környezethez. Én a "pakolós" nagy kínai gépemre nagyon el tudnék képzelni egy ilyesmi adaptációt ami ütközőket szimulálna és elvégezné az összes leosztást és a szinkront. Itt most nem a vezérlőd hiányosságairól beszélek, hanem az én munkám célszerű segítéséről (kütyü által)!  

6rk75uezn

Sziasztok.
Ismét kérdeznék,mégpedig fordulattal kapcsolatosan,a kis esztergámon 4 sebbeséges váltó lesz,és az lenne a kérdésem hogy milyen fordulatszám tartományokat lenne érdemes rá csinálni?Számolgattam és leirnák két verziót,Első négy sebesség:I-es 384rpm,II-es 685rpm,III-as 1006rpm,IV-es 1440,vagypedig I-es 480rpm.II-es 858rpm,III-as 1260rpm,IV-es 1800rpm.

6rk75uezn

Vagypedig egy két tárcsás ékszijtárcsával oldom meg és egy szijáttétellel elérhető lesz mind a 8db fordulat.Ismét köszi válaszaitokat.

Csuhás

Nekem ez nagyon gyorsnak tűnik. Hogy fogsz ezzel menetet vágni, késsel, vagy metszővel?

6rk75uezn

Eddig úgy néz ki hogy a menetvágás késsel felejtős téma lesz (cserekerekek és irányváltás is kellene hozzá),előtolást minden képp akarok de egy külön motor fogja hajtani,legalább is eddig úgy néz ki.A kapcsolhatós anyán az az a lakatanya kapcsolásán gondolkozom miként lenne a legegyszerűbb megcsinálni.Egyépként ha esztergállást nézünk akkor jók ezek a fordulatok?Ismerősöm szerint (hobbi esztergályos,gyári géppel) 600-as fordulat környén szokott esztergálni,persze tudom a fordulat helyes megválasztása sokmindentől függ,anyagminőség,megmunkálandó átmérő stb.

Csuhás

Várd meg a profik válaszát, én csak azt tudom mondani hogy az emu gépem 90..3150 között forog. A felső tartományt néha használom vékony anyag polírozásakor, míg az alsó fordulatot felezném ha lehetne menetvágáshoz. Gépkönyv szerint egy E1N 60..1800 között állítható 16 fokozatban. Egyszóval a te megoldásod nem elég nagy átfogású. Szvsz frekiváltó kell manapság egy gépbe az szinte minden problémádra megoldást ad, csak egy kicsit drága

6rk75uezn

Várok még természetesen,nem akarok semmit elsietni,a frekiváltó nagyon jó dolog csak ne lenne olyan drága,egyépként igazad van hogy sovány ez a fordulat tartomány,de itt ugye nem lesz késsel való menetvágás!

6rk75uezn

Viszont gyári gépeknek a lakatanya körüli részéről ,kapcsolásáról nagyon jó lenne pár kép.

Csuhás

Az emu szánszekrényéről van fenn a neten egy fotósorozat. Erről a gépről rajzok is vannak.

6rk75uezn

recsiloz nevű fórumozó-nak találtam képeit,hasznosnak tünik,köszi.

Robika37

Ha metszővel akarod oda is gyors ráadásul a nyomaték is kevés lesz.
A fő kérdés milyen anyagot mekkora átmérőben akarsz megmunkálni ehhez kötődik a szerszám és a megmunkálási módra ajánlott vágósebesség amiből ugye adódik a fordulatszám.
Az EAN- nak 6 sebessége van kompromisszumokkal szinte mindenre alkalmas saját magához képest...

6rk75uezn

6rk75uezn

Nagyon ötletes,csak 5 fokban át kell fúrni kis ráhagyással az anyát.