Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

6rk75uezn

Szintén köszi,csak ugye az én helyzetemben nincs kéziszán.

wcsxp0uxa

Menetvágásnál biztosan kell.
Sima előtolásnál is kényelmesebb nekem.
Én nem foglalkoznék cserekerekek legyártásával, van helyette elektronikus módszer is.(és az utóbbi nem drágább annyival mint amennyivel komfortosabb )

Robika37

Segédskálánál: ha kész a mm-es osztású forgó skálád akkor azon 9 osztásnyit a segédskálán elosztasz 10 felé ekkor 1/10-es felbontást kapsz.
Ráállni osztani ugyan úgy mint ha tolómérővel mérnél.
Előtolás azért jó mert egyenletesen "tekeri" a gép ezáltal egyenletes a felület és ebből kifolyólag a mérettartás is könnyebb , hosszú daraboknál megkönnyíti az életet.
A fő kérdés mindig az, hogy mit akarsz forgácsolni alapanyagféleség munkadarab bonyolultság és pontosság valamint terjedelem a fő kérdés , ha ezt tisztázod magadban akkor tudni fogod milyen gépre van szükséged.
Persze mint mindennek itt is a pénz (is ) határokat szab, de hiába veszel egy E1 E2 kecskelábú padot ha javítani kell rajtuk ahhoz alkatrészek kellenek amit meg kell forgácsolni le kell gyárta(t)ni és azok jóval bonyolultabb gépek....egyszóval tanulni ez a gép jó.
Ha lesz hozzá türelmed akkor csináld és kérdezz sokat.
Üdv : Robi

9pk59nuy

Ez a rendszer hogy van kivitelezve? Hogy működik?

wcsxp0uxa

A honlapomon találhatsz róla leírást.
http://maxipack.x3.hu/oldalak/masodik.html
1 kép
2 link

A többi egy régebbi vezérlőm leírása.

Fizikailag így néz ki:
http://maxipack.x3.hu/oldalak/szinkron/szinkronvez.JPG" border=0>
Működési videók kicsi lejjebb található.

9pk59nuy

Elolvastam és megnéztem az ajánlott oldalt. Jó kis szerkezet, de ha meggondolom, akkor egyszerűbb a Mach3 segítségével menetet vágni, előtolást beállítani, sőt soklépéses programot végrehajtani. Viszont egyszerüsítve ezt a szerkezetet (Az esetenkénti paraméterezést mellőzve) csak kapcsolókkal komfortos környezetet lehetne teremteni fapados gépeken, vagyis könnyen kezelhető egyetemes gépet lehet varázsolni egy kecskelábú csotrogányból, amit cnc-hez nem értő esztergályos is vígan kezelhet hagyományos technikával!

wcsxp0uxa

Mit értesz esetenkénti paraméterezésnek?
Egyszer be kell állítani utána csak akkor kell neki pc ha valamilyen új aránypárt kell bevinni.
15 előtolást bír tárolni.

wcsxp0uxa

A tökéletes főorsó/vezérorsó szinkronról nem is beszélve.

vjanos

Lett végül is forgalmazója?
Mennyiért lehet hozzájutni?

wcsxp0uxa

Nem jelentkezett senki .
Még nincs eladó darabom mert a forrasztó állomásom 3 hete szervizben van.
Az ára 20eFt lesz.

VighLajos

Adjak kölcsön egy 24 V-os mágneses hegyű 50 W-os Weller-pákát?

wcsxp0uxa

Köszi!
Elméletileg máma kész van , és elküldik.(a kompresszora ment tönkre , az alkatrészre várt a szerviz)
Az a legnagyobb baj ,hogy mindennel elcsúsztam.

VighLajos

[#smile]
Akkor ez nem egy sima páka...
Sok munkát, ha készen lesz!

s7manbs8

Nálam meg "cnc , avr , zene ,kerékpározás". :)

wcsxp0uxa

A távcsövet elfelejtettem felírni .....