Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

KoLa

Ezt kérdezhetnénk Tőled is! mint pécsi lakostól![#wave]
Holnap ugorj már be hozzá! várjuk a híreket!

KoLa

Nem akartam írni elsőre hogy ez egy magyar gyártmány , de nagyon sz.r konstrukció szerintem is!Viszont vannak olyanok is amelyek könnyítés nélküliek!ezekhez jók a pofák a könnyítettből![#wave]

sufnituning

Ezt tudom ajánlani!

000000000

Sziasztok.
Vettem egy E400-as eszterga padot,szét szedtem a hossz szánt apró darabokra.Érdeklőnék hogy a szánban lévő csúszó vagy kopó lécek ami a prizmához csatlakozik, milyen vastagnak kellene lenni? Most textil bakelitből van ,de szemmel látható kopás van rajta. Esetleg hol lehet kapni ,vagy mivel lehet kiváltani ,ha jól tudom a textil bakelit már be van tiltva. Esetleg  lehet -e a teflonhoz hasonló tulajdonságú műanyaggal helyettesíteni bár puhább a bakelitnél.Vagy érdemes -e cserélni egyáltalán.  

ywathzay

Van teflon, az én gépem kb. 15 éve lett felújítva és az lett alápokalva a szánszerkezet alá. Siklik könnyen, keress rá, biztos hogy találsz megfelelőt.

000000000

Szia!
Ez engemet is érdekelne,mert az én bulgár esztergámon is kopott,de én lehet,hogy valami húzott automata acélból fogom megcsinálni.Csak még azt kell kitalálnom,hogy amihez hozzá tudnék férni síkköszörű,ahhoz nincs szögben állítható mágnesasztal és így még nem tudom,hogy hogyan lehetne kúposra megköszörülni az éklécet,na meg ennek is utána kéne járni,hogy mennyire kell kúposnak lennie.Lehet,hogy elegendő lenne ha valami vékony hézagot tennék az egyik fele alá,csak attól félek,hogy úgy nem tudja rendesen lehúzni a mágnesasztal.

mxjj54gxi

A textilbakelit be van tiltva?????
Most tényleg?
És miért?
A sima papírbakelit nincs, rendszeresen vesszük.
Most ebben a textil lett valami miatt fekete bárány??

r6cvn479y

Nincs betiltva a textilbakelit .

000000000

Textilbakelit még nincs betiltva, de a szódabikarbónát be akarják.
Unió kellett nekünk mint a púp a hátunkra, eddig csak a lehúzás jutott az áldott csatlakozásból nekünk.
A kromofágot is betiltották , biztos sokba volt a naplopók sok millás autóik újra fényezése ezért húzták ki.

000000000

Elnézést rosszul írtam , az élelmiszer ipari gépeknél be van tiltva. Érdekes módon a teflon is.Legalábbis nálunk ,ahol dolgozom már nem lehet használni ,valami másfajta anyagot használnak aminek a tulajdonságai, ami kell a géphez megegyezik a teflonnal. Kromofágot, legalábbis ezen a néven lehet kapni de köze sincs a régihez.Az unióról meg annyit hogy halottról jót vagy semmit.

mxjj54gxi

Kromofágnak használj kálium-hidroxidot, tökéletes.
A kettővel régebbi kromofágban is az volt, vagy NaOH, manapság ezt legkönnyebben hideg zsíroldóként kapod meg, vagy a COOP tipus jó, vagy a Well Done tipus.
Ehhez még lehet venni diklór metánt a vegyszerboltban és keverve a kettőt megkapod a mostanitól kettővel régebbi lúgos kromofágot.
Borzasztó veszélyes és baromi erős. Kurvára kell vigyázni vele, kesztyű, védőszemüveg KÖTELEZŐ!

000000000

Kösz a receptet !
Viszont diklór metánt nem hiszem hogy engedély nélkül be lehetne szerezni.

mxjj54gxi

Nagykörúti vegyszerbolt, 3600 per lityi.
De ebből szerintem kb négy liter kromofág összejön, mert én 1:3 arányban keverném a zsíroldóval.

Vetesi75

Délután volt alkalmam kipróbálni egy közepes méretűnek mondható váltólapkás telibefúró szerszámot a dobrevolveresztergán.  
Eddigi megállapításaim:
-"Normális" hűtőberendezés nélkül macerás.
-Az eddig megszokott ékszíjfeszesség kevés.
-Valamelyik sebességváltó kuplung csúszik.
-A munkadarabcseréhez kesztyűt kellett volna  húzni... [#felkialtas]

Teaway

Mit jelent nálad a közepes méret?