Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

KoLa

Miért kell kiszerelned?

designr

Az említett keményfém marók előtt pár sorral én értetlenkedtem mert az eladó nem tudta miből van a maró amit feltett.Kiderült HSS ,szerintem erre írta az uriember hogy ő is keményfém marót árul.Kemény,de szerintem nem vídia.Egyébként neten CBN lapkás marószárakat láttam ,azzal 3D-ben lehet talán keményfémet is marni.

KoLa

Ez, csak egy 'mondás' mifelénk, a nehéz esetekre![#wave]

jani300

Félreértettél. Spyke kérdezte nem én . Nekem nincs E400 am . Max egy főorsóm meg egy vezérorsóm . Ha már nem tudta kivenni nem árt egy részletesebb segítség csak erre gondoltam .Remélem nem haragszol .

Szedlay Pál

Tudomásom szerint olyan nagyon sok cég még nem készített erre szerszámot.
http://www.youtube.com/watch?v=teEXslmOIB8" TARGET=_fnew>90 HRc

KoLa

Na ez jó! észre sem vettem hogy nem annak válaszoltam, mint akinek írtam[#nevetes1]

Szedlay Pál

KoLa

Varga László

Neked is menni fog ,ha megérkezik a csomagod.

Varga László

Persze a gyémántnál is van keményebb anyag ,csak olyan nincs nekem itthon, -persze ha adsz alapanyagot hozzá. köszörülök rajta egy nagyon pöpec  kést neked.[#buck]

fektiforg

No - no, ilyen keménységről még nem tudok ! , HRc nem egyenlő HRa -val
http://www.sousacorp.com/hardness.htm" TARGET=_fnew>keménység konverzió

svejk

Nagy szüksége lenne egy barátomnak minél hamarabb 2 db egyforma új, vagy újszerű minél robosztusabb GÖRGŐS állóbábra, melyek 25-80 mm-es átmérőt be tudnak fogni.

A talp felfogatása mindegy nem esztergapadra kell.

Az Optimum kilőve csak egyet tudnak adni a másikra 2 hónapot várni kellene.
Azt ne kérdezzétek miért nem csinál magának.

svejk

Az esztergaalkatrészeket áruló Sólyom úr tel. számát meg tudja valaki adni?
Természetesen magánban.

svejk

A freemail-es címéről visszapattan a levelem.

Szedlay Pál

Valóban van keményebb anyag.
Az USA-ban fejlesztették. Ez is a szénnek egy bizonyos kristályszerkezetben történő rendezésével állították elő.
Még nagyon új felfedezés sokat nem tudni róla.