Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

000000000

Ötletes, de te vagy legalább a harmadik aki ugyanezt a linket beszúrja.
Végül is egy újszülöttnek minden vicc új.  

Csuhás

Talán az a hibája hogy viszonylag kevés működő menet marad, ezért hamarabb elkopik. Itt egy másik megoldás, ez is egyszerű, bár itt elég csúnyára sikerült.

http://www.chaski.org/homemachinist/viewtopic.php?f=42&t=94319&start=12

6rk75uezn

Nagyonszépen köszi a linket,ez sokkal jobban tettszik.

Vetesi75

Esetleg a 2az1-ben megoldás? Amikor a menetes orsó funkcionál fogaslécként is. Egyik hajtva, a másik rögzítve...

Vetesi75

Persze az lemarad, hogy az orsó csigakerékhez kapcsolódik.

000000000

Sziasztok!Egy kis segítségre lenne szükségem!
Szakdolgozatomban meg kell rajzolnom egy E2N eszterga orsóházat.Van egy összeálítási rajzom ami alapján meg is rajzoltam de kell hozzá tételjegyzék és az alkatrészeknek a felét nem ismerem , de meg kell neveznem őket!Esetleg valakinek nincs hozzá tételjegyzéke vagy ha feltölteném a rajzot ide nem tudnátok nekem segíteni?

ce93xphjd

szia!

gépkönyvek küldök neked e mail-be, ott minden megvan elvileg. írj nekem e mail-t és válaszban küldöm

000000000

makalele.com@gmail.com

E2N eszterga gépkönyve nekem is megvan de abba nincs öszeállitási tételjegyzékkel

r6cvn479y

Üdv !
Fogaskerék áttétel számításhoz szeretnék segítséget kérni . Milyen módon kell kiszámolni több fogaskerekes áttételt ?
Köszönöm

000000000

Ha több kapcsolódó fogaskereked van a közbenső kerekek nem befolyásolják az áttételt , csak a forgásrányt!Ha pl. van egy közbenső kerék a szélsö kerekek forgás iránya azonos.Az áttételt ugyan úgy kell számítani , mint két kapcsolódó keréknél tehát :i=zhajtott/zhajtó ; d2/d1 ; n1/n2; F1/F2

btgea4nd6

Üdv, mindenkinek segítséget szeretnék kérni,sikerült beszereznem egy TOS ROC 25 ös revolver esztergát, sajnos gépkönyvet a gyártó sem tudott adni. A gondom az az hogy nem tudom milyen olaj kell a gépbe, a váltó házban van 3db elektromos kuplung, olaj szivattyú nyomja rájuk az olajat. A főorsó házban szintén van egy olajszivattyú ami a csapágyakat és a felső váltót keni, ha valaki tudna segíteni hogy milyen olaj kelhet ezekbe azt meg köszönném.
mail:magic0331@freemail.hu

000000000

e2n gépkönyvem van abban le van irva részletesen az olajozás

r6cvn479y

És ha a hajtó kerekem 56 fogú közbe egy 98  fogszámú van és utána egy 42 fogú akkor sem befolyásol semmit ?

Teaway

Nem, semmit se, ha mindhárom külön-külön tengelyn van.
42/56 lesz az arány és azonos irányba forognak.

r6cvn479y

igen külön tengelyen vannak  
köszönöm a segítséget