Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

jani300

Evvel a hozzászólásoddal nem tudok egyet érteni .
A tekercselés mennyiségének csak a horony keresztmetszete szab határt .
Mivel a két tekercselésű motorok úgyis egyedi tervezésűek ez nem lehet gond .
A nagyon eltérő póluspárszámú motoroknál a jóval kisebb teljesítménynek a vastest és a forgórész fizikai mérete az ok .
Más póluspárszámra más más kialakítású és méretű állórész és forgórész szükséges ,azonos teljesítményre .
Az "öszvér " motorok tervezésénél muszáj valami kompromisszumot kötni ami avval jár hogy egyik fordulatnak sem ideális a vastest mérete.

jani300

De Neked van 380/220-as (csakazértis) trafód ! :)

svejk

Az is lehetne megoldás, de 2,2kw-osban csak 3x200V-os bemenő feszültségű frekiváltóm van.

designr

Az említett Dahlander motorral vettem a gépet.De mivel nekem nincs 3 fázisom ,megkapta egy tönkrement Einhell kompresszor 2,2kw-os 230 as motorját.Érdekes,ezért leírom(nem vagyok elektromos..)Az Einhell motor csak jobbra forgott,semmilyen kondi átkötés megcsapolás átkötés nem segített,azt mondják van ilyen.Kértem tanácsot szakiktól,mivel nekem pont balra kellene forognia a korrekt felszereléshez,megfordíthatom e a forgórészt a házban..azt mondták van akinek ez működik.Minden passzolt,de fél óra után forró a moci..Szakik szerint a forgórész,csapágy  stb minden stimmel,de néha a forgórészen belűl el van tolva a vasmag a hátsó pajzs felé.tehát emiatt a kis eltérés miatt melegedhet.Ha lenne itthon 380 visszatenném az eredet motort,mivel igy csak 4 sebességem van,azzal meg gond nélkül működött évekig.A végső megoldás már megvan egy 230/380 1,5kw-os movi..frekiváltóval,már csak fel kell szerelnem.Teawaynek..eredeti kapcsolók most pihennek.kapcsolós hosszabbító,egy irány..

designr

Rövidesen küldök pár képet a motorról,neked is és laacikának is.

Teaway

Értem.
Belátható időn belül nem tervezel 3 fázist beköttetni?
Mert akkor megtarthatnád még az eredeti motort, ki tudja, mit hoz a jövő...bár akkor Csuhás bácsi hoppon maradna [#hehe]

Teaway

Ja, és gondolom a kompresszor motor 2850-et forog, így a felső 4 sebességed van meg.

designr

Zsákutcánkba nemsoká hozza egy vállalkozó a 3 fázist,de költségekről elrémisztő dolgokat hallottam..én meg csak hobbista...Egy 2.2 es 230/380 freekiváltó (55 ezer  kb)örökre megoldaná a gonjdaimat.Igen így csak 4 sebességem van.http://kepfeltoltes.hu/view/130611/kepatmeretezes_hu_DSCF5783_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

designr

No-Nohttp://kepfeltoltes.hu/130611/kepatmeretezes_hu_DSCF5783_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

Teaway

Miért használod a forgácstálcát szemetesnek?

000000000

Szép állapotban lévő gép,nálam sajnos a festés már felújításra szorul meg a felsőszán is :-(.Ha jól sejtem ez is egy bulgár gép?

svejk

"Egy 2.2 es 230/380 freekiváltó (55 ezer kb)örökre megoldaná a gonjdaimat"

Csak sajnos olyan nem létezik :(

000000000

Ha már itt tartunk emlékeim szerint egyszer már ki lett valahol tárgyalva,hogy milyen festékkel,alapozóval lenne ideális egy gépet lefesteni,valaki nem emlékszik esetleg rá,hogy merrefelé keresgéljek?Guugli az most nem segített sajnos ezügyben :-(.

Teaway

Az EMCO az Made in Austria.

Teaway

Sajnos csak a színét tudom: RAL6011