Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Kristály Árpád

[#eljen][#wave][#worship][#integet2][#taps]

jani300

Nem vagyok ott regisztrálva !
De csekélyke tudásom mellett tudnak olyat írni ami érdekel .
Amire célozgatsz fel se merült bennem .
Szerintem rendes normális szakmai csevegés van ott .
Nem tudlak megérteni .

595852ar

"Számomra pedig nem ÉRTÉKMÉRŐ, hogy valaki mely népcsoport, vagy vallási közösség tagja!  
Nállam az emberség számít!"

Sajnos vannak olyan népcsoportok és vallási közösségek is, melyek tagjainak nagy része nem igen ismeri az általad joggal elvárt fogalmat, tulajdonságot.  :(

595852ar

Teljesen jó az a topik. Nem vagyok beregelve, de olvasója vagyok annak is.

6rk75uezn

http://www.youtube.com/watch?v=LQhsDtS--wU" TARGET=_fnew>Ennek a végén azokat a bizonyos olaj"táskákat" alakitják ki?

000000000

Leírtad a lényeget:NAGY RÉSZE!
De nem mindegyik!

595852ar

Így igaz. Általánosítani sosem szabad!

Csuhás

Maga a hántolt felület tartalmazza az "olajtáskákat" itt a végén már csak díszítő hántolást látsz. A mikor a felület készen van, akkor szoktak az egész felületen egyenletesen még egyszer végigmenni és valamilyen mintázat pl. sakktábla szerint végighántolni.

4d52ifwte

Szia!

Itt van egy E1N jóárasítva, pont ott árulják ahol az EMCO volt.

Teaway

Milyen célt szolgál a díszítés?

279nwbpsa

Szia!
Szólok unokatesómnak(ő venné a gépet).
Kösz,hogy szóltál!

000000000

Szerintem csak díszítést.A hántolt felület nem szép a köszörült felülethez képest,és ezt igyekeznek így takarni ha jól tudom.

Csuhás

Egyszerűen szép. De aki ért hozzá az tudja hogy a szakszerű hántolás az jobb és pontosabb mint a köszörülés, így ez értéknövelő tényező.

jani300

Fogsz 3db szép nagy öntött lapot , és egyszerű kézi eszközökkel tökéletes sík készíthető .
Persze nem a mai kor mennyiségi termeléséhez alkalmas .

000000000

Igen,ezt szerettem volna én is írni.Köszörülésnél a gép mozgásviszonyai miatt szép egyenletesnek tűnő felület keletkezik,de ez még nem jelenti azt,hogy pontos is.A megmunkáló gép pontatlanságai is rámásolódnak a munkadarabra,ezért is kell hántolással tökéletesíteni az így kialakított felületet a kis olajteknőkről már nem is beszélve.