Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

Teaway

Milyen részletekben?

6rk75uezn

Nincs véleménye senkinek a #27295-ös kérdésre? :(

279nwbpsa

Nos,persze még lesz nézelődve,hátha akad valami jobb típus,elfogadható áron...
Vagy,marad az alkudozás...
Végső soron nem én fogok dönteni majd,mert nem én vásárolok.
Jómagam már bevásároltam E1N-ből,csak érjek a javítások végére egyszer. :)

designr,mond csak a nálad lévő gép szekrénye(géplábra gondolok) mennyire cidrizik?
Gondolom csak lemez kaszni...

cxmcdtrx

Milyen megoldás lenne az, amit láttál?
Vagy én nem látom csak, vagy tényleg nem jó a link.
Ha jól értem, akkor nem a főorsóhoz akarod illeszteni, hanem a pofákat akarod szabályozni?

designr

Az EMCO modernebb gép,de ausztria..TOS nem ma kezdte.Ha kezeled a kettőt érezni ,a TOS finomabb megmunkálását..szánokat hiába állítom be az EMCO átmenet a TOS és a kínai között.Viszont a TOS siklócsapágy..kis méret..DE mindent felülmúló felszereltség..Amennyiért néha kínálják az MN80-at annyit nem ér..csak ha nagyon olcsón tudod megvenni.Nem egy gépműhelyben láttam már a nagy komoly gépek mellett..nagyon pontosan lehet vele dolgozni.Nagy mítosza van.Debrecen mellől régi Ladával hoztam el Balatonalmádiból.NIKEcell gyárban volt Műszerész gép.De TOS SM 16 lett volna a kiszemelt.Néha feltünik egy-egy.Már 250-ért is láttam.

6rk75uezn

Igen a pofákat akarom szabályozni,ez a megoldás saját ötlet de nem tudom jó lehet-e,ezért kédezek inkább rá.
http://kepfeltoltes.hu/view/130612/Tokm_ny_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>ez

KoLa

A barkácsbolban vegyél egy vídiafúrót és azzal át is tudod fúrni a tokmánypofát, ha akarod![#wave]

KoLa

Jó ötletnek látszik! de nem az!

designr

Nem remeg semmit,igaz ez egy viszonylag könnyű gép.De bulgár C8C lába is lemez.Komolyabb gépek pedig öntvény.Egy ilyen lemezkaszni is elbír 300-500 kilót.

sufnituning

[#wow3][#ejnye1] Ez még ötletnek sem jó.

279nwbpsa

6rk75uezn

Puff neki [#fejvakaras] akkor fúrok.

sufnituning

Vegyél egy ilyet, ezt még szabályozni sem kell,
2 - 5 mikronra belőhető
http://www.youtube.com/watch?v=vsIaYm7g9nA" TARGET=_fnew>tokmány

Teaway

Vhol olvastam, hogy:

Vastagságok:
A legtöbb helyen 2mm, az ajtók 1mm,a felső (vízszintes) 2 rész 2,5 mm, a sarokmerevítések és a forgácstálca 3mm.

sufnituning

De van a gyűrűs módszer, az más szempontból is előnyös, a neten találsz hozzá sok leírást