Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

sufnituning

Bocs, rosszat írtam, mert a fúrásos is gyűrűvel szabályozható, én a tokmány elejéből szoktam kiesztergálni, vagy köszörülni kb 4 mm es részt,
miközben belül egy rúdanyagra feszül (a tokmány belsejében), utána meg elöl gyűrű belül köszörül.
A kialakított vállat jól fel lehet használni felfekvőfelületnek.

6rk75uezn

jani300

Amit linkeltél tényleg egy jófajta síktárcsa .
Nagyon jól használható a 3pofás és a 4pofás tokmány mellett .
A mellettel van a probléma .:(

sufnituning

Ebben teljesen igazad van, nekem is van egy ilyen,
de csak néha egyedi pontos munkáknál teszem fel.
Az a macera, hogy minden alkatrésznél külön be kell állítani a négy különállíthatót, nem elég az egyszerre négy pofát mozgatóval meghúzni, mert a következő darab már nem lesz pontos.
Erre viszont kitaláltam egy kúpos megfogást,
a kúpos hüvelyt beállítom egyszer, utána betolom, kitolom az munkadarabot, így nem tolok ki magammal.
[#worship][#worship][#worship][#nevetes1]

sufnituning

A pontosságot mikronra esetleg századra értem!

Vetesi75

"Jól lehet használni..."  
Aki néhány milliméteres huzalt is szeretne időnként leszúrással darabolni, annak inkább a furkált pofákat ajánlom...  
Ha helyzetpontosan van fúrva, még a furatokba pakolt csapokkal is lehet munkadarabot megfogni. Pl. egy csőperemhez hasonló alkatrész a furatoknál megfogva, három oldalról - külső/belső átmérő+homlok - a hátsó letörésekkel együtt egyetlen megfogásból körbeesztergálható.

000000000

Utána néztem. Mekkora faszság![#csodalk]

keri

Ha az oszlopon ott a 3 fázis és miért ne lenne, akkor 3*10A-ig csak a villanyóra helyének kiépítése költség neked...ez nálam 60ezer volt.  
Ha 3*16A kell, akkor még ~80ezer forint hálózatfejlesztési díj van.

000000000

Nem én neveztem el.
Több helyen így emlegetik. Gondolom a célja és az alapállása miatt.
Szerintem nem tesz jót az objektivitásnak, ha egy portálra erősen rányomja a bélyegét valamilyen szélsőséges világnézet. Az övéké, viszont erőteljesen szélsőséges.

000000000

A hozzászólásokból, utalásokból itt is kiderül, hogy az illető abból a közegből való.

000000000

Ha én bármit keresnék, hát az a hely, ami eszembe nem jutna.

000000000

Bocsi!
Ritkán szoktam benézni ide.

000000000

Nincs harag!
Csak meglepődtem, amikor a "zsindex" linkre bejött az Index fórum.
Mivel az Index fórumon kizárólag szakmai dolgokat nézegettem, nem tűnt fel a politikai,esetleg  vallási hovatartozás.
 Számomra pedig nem ÉRTÉKMÉRŐ, hogy valaki mely népcsoport, vagy vallási közösség tagja!
Nállam az emberség számít!

Teaway

[#eljen][#integet2]

jani300