Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

mxjj54gxi

Ne sértődj meg, de ha esetleg a kérdő mondat végére odatennél egy kérdőjelet, könnyebben értenénk mit szeretnél!

r2u4n063m

Hátha még nem ismered: http://cnctar.hobbycnc.hu/Csuhas/szakirodalom_linkek.txt" TARGET=_fnew>Szakirodalom
Csuhás fórumtárs szakirodalom gyűjteménye, több könyv is foglalkozik a köszörüléssel [86 - köszörülés], illetve hasznos dolgokat lehet olvasni a géplakatos könyvekben is [4, 112].

595852ar

Hűűűha! Ez tényleg egy kincsesbánya, köszönet érte a gyüjtőnek és annak is, aki felhívta rá a figyelmemet! :)

r2u4n063m

Ha van egy kis időd várni a köszörüléssel, megpróbálom beszerezni ezt, a http://www.antikvarium.hu/ant/book.php?konyv-cim=palast--es-furatkoszorules&ID=48805" TARGET=_fnew>Palást és furatköszörülésről szóló könyvet, és beszkennelem.

595852ar

Persze, hogy várok köszi előre is!
Látom téged is érdekel a téma. Van support köszörűd?

r2u4n063m

Sajnos nincs, pedig néha jól jönne. Legutóbb álló kővel lett a tokmány felszabályozva... [#buck]

pistikeid

Szia köszönöm az épitő jellegű hozzászólást tehát inkább ujitsam fel a régit mármint hogy cseréljem a csapágyat a főorsó köszörülése után és vigyázzak rá.

r2u4n063m

Elolvastam, szépen összeszedett anyag [#eljen]

7cim5mm0

Személyesen nem ismerem az illetőt, de szoktam találkozni a hirdetéseivel. Nem feltételeztem róla semmilyen rossz szándékot, de senki sem tévedhetetlen, főleg, hogy sokféle tartozék és változat készült anno a gépekhez, és összekeverni nem nagy dolog ránézésre. Én akkor hiszem el egy tartozékról, ami ilyen összekeverhető, hogy az valóban az aminek árulják, ha megmértem. Szabványokban benne vannak a méretek, keress utána, és mérj mielőtt nekifognál, ha egy tanácsot elfogadsz. Még az is előfordulhat, hogy a Te orsód eltérő, morse kúpos, akkor viszont érdemesebb morse szűkítőt tenni bele, mint köszörülni, és ebben az esetben az e2n szűkítőjére van talán szükséged.

595852ar

Többször üzleteltem vele, meg még fogok is. Nekem szimpatikus a kisöreg. Korrekt és egy csomó kérdésemre is válaszol, ha valamit elfelejtek, szól, hogy mire vigyázzak.
Azt gondolom, hogy jó szakember lehetett, ma már nem dolgozik.
A tanácsodat nem hogy csak elfogadom, de nagyon köszönöm! Mérni fogok természetesen. Az apám mondta mindig, ki asztalos volt: "Kétszer mérj, egyszer vágj!" Ez megragadt. ;)

595852ar

Ha megéri eljönnöd érte, szívesen kölcsön adom.

595852ar

Teljesen jó, köszi!

r2u4n063m

Nagylelkű - és bátor[#eplus2]- felajánlás. Egyenlőre nem élnék vele :) Egyébként merre laksz?