Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

nvnshmpmn

Kell hozzá valamilyen támaszték, mert szabadkézből szabályozva a kő ellökdösi a gyémántot. Én már arra is gondoltam, hogy az esztergán kellene leszabályozni, csak sajnálom a gépemet összeporolni vele.  
Láttam egy videón, hogy minden kőhöz csinálnak egy kis agyrészt, amit egy külön körmös anyával rögzítenek a furatában. Ez aztán a sajátja marad. Azzal az aggyal együtt van felszabályozva, aztán utána már könnyen cserélgetheti az ember a gépen, mikor-melyikre van épp szükség. Ezt még nem próbáltam ki, nem tudom, működik-e a gyakorlatban.

Robika37

[#eljen][#eljen][#wave][#nezze]

Robika37

Szerszámélező gépeken van így .
Lehet azt szabadkézből, csak nem árt észben tartani , hogy a köszörűgépeken (pl palást köszörörű) leszabályozásnál  gyémánttal a fogásvétel századokban mérhető és illik hűteni is a gyémántot..

jani300

jani300

Hát ha arra gondolsz hogy írtál , ma egész nap rossz volt a freemail , nem kaptam meg .

Robika37

OK,  
előbb utóbb-átmegy, jövő héten mennék ha az időjárás nem szól közbe...hétfőn egyeztetek a darussal .. kereslek majd telefonon.
Többiektől elnézést az OFF-ért

000000000

Köszi, nagyon hasznos !

hostya

De úgy látszik mégis jó érzés neked a "langyos ka... ban dagonyázni"... [#idiota]

595852ar

Tudom, humor lehet ez mögött, de akkor tegyél a végére egy szmájlit, ha mégsem, akkor meg nem kell ez ide, szerintem. :)

4um5b65d

4um5b65d

Kedves nyuszifül !  :)

Voltaképp mekkora késeket is kellene élezned ?
Vagyis mekkora géped is van ?
Csak azért kérdem, mert ha kicsik a kések akkor akár egy 150-es gyémánt korong is elegendő lehet a vidiához.  
Egy vörös korong meg a vidia kés szárának az igazításához, na meg persze a gyorsacélokhoz.

595852ar

Csiga/tengely, Főnök?

4um5b65d

Fehér ember nem felejt !!! :)
Csak qrva rendetlen vagyok és fogalmam sincs, hogy hová tehettem el a cuccokat.
2 koszorú már meg van, de nem találom a hozzá tartozó orsó részét. Jól eltettem őket, hogy biztosan meglegyenek. :)
Vasárnapra kaptam szabadságot a "főnöktől" , akkor ha törik , ha szakad, előtúrom őket valahonnét.

595852ar

Oké Köszönöm!