Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

595852ar

Ha megforgatod a főorsót és az 1mm-es eltérés továbbra is fennáll és ugyanazon irányba mutat, akkor szerintem Csuhásnak lesz igaza. Sikerült elmozdítanod az egész orsóházat és így most nincs vonalba a gépággyal. :(

hostya

"Bár a múltkor sikeresen megnyomtam a kéziszánom kézikerekével, lehet, hogy amiatt elmászott...? "

Valószínűleg akkor történt a szegnyereg elmozdítása(kereszt irányban) az eredeti helyzetéből.

"Ja, egyébként épített eszterga, szóval bármi lehet... :) "

Akkor meg főleg... :)

hostya

Nem tőlem kérdezted ugyan, de...

Ehhez a művelethez kell némi gyakorlat ha E1N-en akarod megcsinálni, de nem lehetetlen.

Laslie biztos meg tudja mondani hogy milyen fordulaton vágta a menetet, de azért azt vedd figyelembe, hogy Ő TOS SV...-on készítette.

A TOS meg egyéb jó tulajdonságai mellet, alkalmas arra hogy főorsó irányváltás nélkül, visszajáratható, a kés. (akár kézzel is )
Tehát az a trükk hogy legyen egy TOS SV18RA esztergád. :)
De mint ahogy fentebb írtam megoldható E1N-el is, csak kellő gyakorlat kell hozzá.

000000000

Semmi gond, hogy Te válaszoltál, Köszönöm !
Nem vagyok még gyakorlott "menetvágó", a hosszabb menetekkel azért már elboldogulok. (amikor egyszer 20 db balost kellett készíteni akkor már egész jól ment....:)) Csak mindig motoszkált bennem a kérdés, hogy hogyan készítik a rövid meneteket. Nem ismertem a nagyobb gépek ilyen tudását.

df7vv4ry9

ha kell akar uj TOS SV 18 RA tudok szerezni

000000000

....hát olyanom majd csak akkor lesz, ha tényleg a Jézuska hozza a karácsonyi ajándékot....[#shakehead]
Azért Köszi !
Csak úgy kíváncsiságból: hányas szám van a sok nulla előtt ?

jani300

Nem jól állsz hozzá ! Ha annyi van hát valami occsó-é segítünk egykettőtől megszabadulni . :)

df7vv4ry9

ha érdekel utanna tudok nézni,én csak ajánlatot kaptam ,hogy van,ha megtudom szólok

jani300

Egyébként bocsi , nem bírtam megállni .  [#integet2]

df7vv4ry9

df7vv4ry9

nem azért,hogy  ilyent akarnák venni,nekem elég a saját hobbygépem - egy bernardo

000000000

Egyébként nagyon jól mutatna a karácsonyfa.....a tetején....[#vigyor2]

Vetesi75

60-as fordulaton ráfutással együtt kb. 6...7 másodperc fogásonként, tehát nem nagyon kapkodós. A tizediknél már unatkoznál is közben és tennéd 2-esbe az E1N-t...  :)

df7vv4ry9

jó nagy  fára számitasz ezek szerint,hogy elbírja[#lookaround]

000000000

Hűű tényleg ! Köszi, hogy utánaszámoltál.... helyettem ! [#worship]
Bár ahogy Laslie-t ismerem, pörgeti, hogy minél szebb legyen a menet...