Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

keri

A tied. Küldtem e-mailt.

t334wehtf

Van-e itt olyan, aki Érd-Tárnok-Martonvásár, Százhalombatta-Sóskút-Biatorbágy körben vagy közelében lakik, és esztergája van???

keri

Írtam e-mailt, nem kaptad meg?
Működik az itt megadott címed?
Mondjuk freemailesek nem mindig kapják meg amit küldök.

Na mindegy, akkor röviden.Nem értek a menetvágó lapkákhoz, de ha jól értem úgy van értelme ha minden menetsűrűséghez más lapka jár, mert a komplett menetformázást elvégzi. Javítsatok ki ha tévedek.

Tehát nekem kellene cserébe egy-egy darab 0,5 0,75 1mm-es metrikus menethez való lapka, ha neked megfelel így, de ha ha hozzácsapsz még egy 1,25-öst vagy kettőt adsz belőlük, azért sem haragszom meg :)

s7manbs8

Keri, neked milyen géped van ? Említetted amott, hogy esztergálni is szoktál vagy tudsz.

dezs

Ismeri valaki közelebbről az AT520-as kici kínai eszterga/marógépet?

http://www.cruz.hu/machine/kombi/at520.html" TARGET=_fnew>AT520

Rá lehet erre tenni az AT320-as 4pofás tokmányát?

595852ar

Miért ne lehetne?

df7vv4ry9

kb 12 -en jelentkeztek nm 80 -sal de 1000 juro fölött mind ,ha nem sürgös varni kell

dezs

Az érdekelne, hogy valaki próbálta-e már. Nem szeftem még le a tokmányt, nem tudom hogy van illesztve. Nem nagyon bízom a kínai szabványban.

keri

Ja, van egy kicsi kínai.
Elég gagyi, de mindent tud ami nekem kell.

595852ar

Van a Vakerán egy kis ruszki gép 55 000-ért!

595852ar

Várok még nem sürgős, mert van egy gépem amivel addig is eljátszadozom. :)  

595852ar

Miután összejelölted a tokmányt és a tokmánytárcsát, szétcsavarozod és megnézed, hogy leszerelhető-e a tárcsa, lehet, hogy nem!
Ha igen akkor, gyártasz egy tokmánytárcsát a felszerelendő tokmányodhoz. Amennyiben nem szerelhető le, (távolkeleti gépeken asszem ilyen is létezik) akkor egy passzdarabot, egy adaptert, a tokmány és a főorsódon lévő tárcsa közé.

jani300

0uuaaky4s

Keri!Nem akarok okoskodni,de írtad,hogy gagyi kínai esztergád van.Nekem is kínai gépem van,de nem tartom célszerünek,hogy váltólapkás kést használj mivel kisebb emelkedésekhez hegyes kés szükséges.Egyszerübb ha köszörülsz egy 60 és55 fokost és ezzel ki tudod vágni az összes létező éles menetet.P20 vagy P25 lapkaminőséget használj.Ezzel már jobb minőségü anyagokra is tudsz szép és jó menetet vágni.Ez csak egy javaslat. A többit rád bízom.