Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Ahogy mondani szokták a bagókészletemből csak a pofám van meg ... :) De, hát ez csak hobbi.

s7manbs8

Nem láttam, most olvasgatok egy kicsit. Megnézem mi volt eddig ma.

595852ar

Az a baj, hogy mire építesz egy esztergát, többe lesz, mintha veszel egyet olcsón.

s7manbs8

A magyarok tündérmesébe illően okosak, mindenki ész, sebész, ügyész, nyelvész, cserkész, csempész ... színész. :)

s7manbs8

Igen, én is valami ilyen következtetésre jutottam, mert megmunkálógépek nélkül meg nem tudom alakítani még a szükséges alkatrészeket se. Meg úgy, hogy az normális legyen, ne 20x20as vázon legyen a szegnyereg meg ilyesmik.

595852ar

Van Biatorbágyon egy eszterga főorsó és ágy együtt 20 000ft-ot szeretne érte az ember, de 15be elhozható Egy régi német cucc, nekem tetszik, valami fejeszterga lehetett.

s7manbs8

http://cnctar.hobbycnc.hu/elektron/" TARGET=_fnew>Eszterga alkatrészeim

Itt megnézheted mik vannak itt pl, de valami kis akármit csak összerakok belőle, mert most jut eszembe, hogy régebben meg még léptető motorom se volt hozzá, csak olyan picurka amiatt nem csináltam akkor pl. meg egyéb okok miatt se, de most nem is néztem régen mim is van amire rá kéne szerelni a motort van vezérlőm is már azt a keresztszánt tudnám mozgatni mint régen mikor kísérleteztem vele, csak utána szétszedtem mert az túl gyenge volt ott hevernek  a kamrában a krumpli helyét foglalva.

s7manbs8

595852ar

http://n1.vatera.hu/photos/2a/da/9546_1_300.jpg" border=0>

s7manbs8

Ajj, arra a fortunára kéne még egy normális bilincs szerű behasított összeszorítható felfogató valamit megrajzolnom és kimarni valahogy.

s7manbs8

Az nagyon jó cucc, csak a többi ami hozzá kell anélkül csak nézünk, mint az óvodások az újkapura. :)

595852ar

Ja, hogy te egyből valami komolyabb CNC gépet szeretnél?

s7manbs8

Persze az is jó enne, meg egy amolyan is, álmodik az ember.

595852ar

Mennyiből lehetne egy hagyományos Pl. 500-as kisesztergát CNC-síteni?

595852ar

Nem is német, hanem osztrák.