Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

s2k5ycubj

Próbáld meg kézzel hajtani a tokmányt és úgy egészen rövid menetet is biztonságosan lehet vágni.

df7vv4ry9

utánnatudok nézni,nemrég még volt,mennyire sürgös

df7vv4ry9

eredeti alkatrészeket szinten lehet szerezni,egy cég árulja,idönként

df7vv4ry9

ha érdekel van, állítolag szuper állapotban,ár kb 900 juro

df7vv4ry9

egy masik teljes javitas után 1100juro  most csak ez a kettö,de még lehet

595852ar

Mondjuk olyan 500 juro-ig gondolkodom.  
Szóval nem egy kiglancolt gépet keresek, Nem baj, ha javítani kell! Ha ilyen van kérlek szólj. És vigyázz az egészségedre!

df7vv4ry9

idö kell hozza ,de volt mar kevesebért is ,ha valami ,akor jelentkezek

595852ar

Oké! Előre is köszönöm! :)

wkbgzy80t

Jó estét kívánok!

Az lenne a tiszteletteljes kérdésem a szakértő urakhoz, hogy ha egy jól felszerelt esztergályost megkérek, hogy egy 60 HRC keménységű 12-es rúdra vágjon 15 mm hosszan finommenetet, mennyire fog káromkodni? Nem tudom, hogy mennyire számít extrának egy ehhez való keménységű menetkés, stb...  

Gyártatni szeretnék egy alkatrészt, és találtam olyan méretű kilökőcsapot, ami hosszban, vállal, mindennel együtt pontosan megfelelő, és olcsó is, így csak egy menetet kéne vágni a végére...

svejk

Káromkodni nem fog, csak elhajtani :)
De ha tényleg jól felszerelt műhelyt találsz, akkor ráköszörülik.

fpm64xtbb

Következő a kérdésem mindenkihez akinek volt vagy van EAN géphez köze!
Hol készült az EAN géped vagy amin dolgoztál?
Az enyém Csepelen a céges Diósgyőrön.

Szedlay Pál

És nem is olcsóért.
Egyébként a haverom keményfémrúdra is vágott gyémánttal menetet, de már ne vállal, megromlott az egészségi állapota.

svejk

Az én látókörtömben kettő volt, mindkettő a diósgyőri xxx. számú ipari szakmunkásképzőben.

hostya

Én abban se nagyon vagyok biztos hogy rá köszörülik "telibe"...
Persze meg lehet csinálni, csak ki kell fizetni, és akkor már hiába az olcsó alapanyag, ha a menetvágás aranyáron lesz.

wkbgzy80t

Szóval ilyen lapka nem terem minden bokorban... Én úgy képzeltem, hogy egy "klasszikus" forrasztott betétes késsel, -ha jól tudom az keményfém- lehet 60 hrc körüli anyagot finoman vágni, de ezek szerint nincs szerencsém... 1900 Ft lesz az edzett, vállal ellátott 200*12 es kilökőcsap... ha megérkezik, majd jó lesz teát kevergetni :) vagy nekimegyek reszelővel és ráreszelem a menetet :)