Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

595852ar

Csevegő > 26568hsz.

fpm64xtbb

A főnöknek is van főnöke?? :)

000000000

Szia Laslie !

Ha egy szóval akarnék válaszolni akkor azt mondanám, hogy "kiskéseket"....[#vigyor2]
Komolyra fordítva: E1N gépen van tehát maximum 16-os késszárakat fogok be. Bár 20-as még belefér a késtartóba, de nekem arra már nincs szükség.
Tulajdonképpen csak azért tettem föl a kérdést, hogy ha már megvan az a 300-as korong, akkor hasznosítsam valahogy. De a válaszod - és az előtted hozzászólók tanácsai(!) -  alapján tulajdonképpen minden meg van oldva. Mert van piros kövem is meg gyémántszemcsés is. Tehát akkor azt használhatom akkor is, ha kicsorbul a vídia ? Nem kell nagyolásra szürke követ venni ?
Ja és még egy. A fórumtársak nem bólintottak rá, de amit a #23953-ban írtam, akkor az gyémánt lehet ? (majd holnap lefotózom...)

nvnshmpmn

Persze. Gyémánt van a hegyébe ültetve. Nekem is hasonló van. Viszi a köszörűkövet, mint a vizet.

4um5b65d

Persze... a főnöknő. :)

4um5b65d

E1N-hez azért javasolnám azt a 300-as követ.

000000000

Kútfúrógéppel szeretnék kőzetet átfúrni, magfúrót készítenék, 200 mm-es cső peremére kellene vídialapkákat forrasztani, vízöblítéssel menne a fúrás.   K vagy P lapka alkalmas erre, melyik törik kevésbé?  Vagy milyen lapka lenne ide megfelelő, hasonló kellene mint a HILTI fúrókalapácsok fúrószárában van, az bírja az ütést. Sajnos több méter mélyen kóválygó fúrórudak nem biztosítanak olyan pontos megvezetést, mint a száraz falátfúrásoknál használt magfúróknál van

000000000

Nem gondoltam, hogy ez is bonyolult lehet.
A langyosban dagonyázás alatt azt értettem, hogy igazából nem állást foglalni és senkinek nem ellentmondani, mert mi lesz akkor...
Mert azért a hangadóknak ez a "kenyerük".
A követelőzők, meg nagyrészt olyanok, akik maszatoltak valamilyen vállalkozást és a szellemi hátteret a net biztosítja nekik.
Ingyen nyúlnak le ötleteket, mert nincsen saját.
Persze, ebből is meg lehet élni.
Ezek aztán nem igazán élvezik az elvi "vitákat". Ész kéne a megértésükhöz.
Viszont, ebből nagyon szerényen vannak eleresztve.
Nekik konkrét recept kell és azonnal, amit le lehet nyúlni.
Én meg inkább a locsi-fecsi, mellett vagyok.
Árulja mindenki a saját ötletét.

Szedlay Pál

Tudomásom szerint ilyen feladatra speciális összetételű keményfémet használnak, de régen olvastam már és  nem emlékszem hol. Én biztos nem a K-s minőséget raknám fel. Legalább megszakított felülethez is ajánlott maró lapkát.

Szedlay Pál

Már megint egy szakmai hozzászolásod.

ANTAL GÁBOR

Jól írod én a  hilti koronafúrók vídiáit bontom vissza ( megvettem egy polcnyi koronafúrót 1992 ben de lassan elfogy. ( heg. pisztollyal  kiforrasztom aztán tömény salétromsavval szedem le a maradék forraszanyagot.) Ha nem ütöd és nagy statikus talpnyomást alkalmazol ( lehorgonyzott gép ) akkor a közönséges is bírni fogja. Egyébként alkalmazhatsz központosító  küllős csődarabot akár többet is . Mi a kőzet amit át akarsz fúrni ?  Normál vagy bal öblítés amit alkalmazol mert a 200 as átmérőhöz azért kell már vízmennyiség ?

hostya

" A langyosban dagonyázás alatt azt értettem, hogy igazából nem állást foglalni és senkinek nem ellentmondani, mert mi lesz akkor...
Mert azért a hangadóknak ez a "kenyerük". "

Most már csak arra vagyok(vagyunk) kíváncsi(ak), hogy neked mi ebben a kérdésben a "kenyered"(?), mert hangadásban te sem vagy rossz...

A fentiektől függetlenül azért te rendszeresen állást foglalsz, igaz többnyire nem szakmai kérdésben... (dagonya)

Pl.
=============
© szegelgetek   2012. dec. 05. 19:38 | Válasz | #23928  
"Ha néha meg akarsz élezni az otthoni munkához egy-egy keményfémlapkás forrasztott kést, ahhoz még egy 200 alatti is bőven megfelelő."

Vagy ez nem kellett volna, vagy az adatlapodon a "gépészmérnök".
Válasz 'TROMF22' üzenetére (#23927)
==========

A te végzettségedet nem ismerjük ugyan, de annyit már tudunk rólad hogy NAGYON OKOS vagy...

000000000

Nem mindegy, hogy mi a végzettségem?
Onnan akarod megtudni, hogy jó-e amit írok, vagy nem?
Szerintem, ha értesz hozzá, tudod, hogy az állításaim rendelkeznek "alappal", vagy nem.
Ha hülyeséget beszélek, nem mindegy, hogy mi a végzettségem?
Erre utaltam az általad is idézett résszel.
Nem attól hülyeség valami, hogy mi az illető "végzettsége". Amint naponta olvashatjuk, vett diplomákkal, doktorikkal buknak le.
Mi van, ha az enyémről is "kiderül", hogy vettem? [#eplus2]

Ha már ennyire firtatod.
Négyszer jártam az elsőt és négyszer a másodikat.
Mivel, alapos gyerek vagyok.  
Így aztán, kijött a nyolc. Addigra, meg is untam az iskolába járást.

zozo

Nem tudtok valami frappáns megoldást/képletet az excenteres esztergáláshoz?  :)
Hárompofás tokmányban kéne 15-16-os anyagba 10-es furat, aminek a központja  1,6mm-t van eltolva.  
-Egyik pofa alá alátét lemezt teszek, aztán jön a kísérletezés, ami néha idegölő tud lenni.  
Van jobb megoldásotok erre?  
(ja, síktárcsám nincs)

KoLa

A négypofás tokmány jobb erre az esetre, könnyebb számolni!
A hárompofáshoz az AutoCad-ben megrajzolt geometria rögtön adja az alátét lemez vastagságát!