Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

KoLa

Szia Tibor! Mi! akik általában kitartunk a telibefúrás mellett, nagyobb esztergákon dolgozunk sok éve, és nem cnc-n! a szegnyeregből fúrunk legtöbbször, ott meg trapézmenetes orsó, és bronz anya van,és az bírja a kiképzést!
A  #22625 hozzászólásomban van néhány szempont ami szerintem helytálló!
Egyébként azt kérdezném hogy, azokat a lapkás telibefúrókat, a cnc forgácsoló gépekhez, akkor miért gyártják?

Vetesi75

Üdv!  
-csigafúrónál az optimális általában csak a külső átmérő környékén van, de ez méretfüggetlen, mert a forgácsolási paraméterek a "körülmények" függvényében adottak.
-szerszámcsere idejét is hozzávéve nem biztos.
-a nagy szerszámokat nagy gépekhez találták ki.
-ekkora fúrókon telibefúráshoz rendszerint rövidítjük a keresztélt, sokszor másodlagos vágóélt is köszörülünk. Ennek célja nem csak az előtolóerő csökkentése, hanem a kedvezőbb hőviszonyok kialakítása, mely révén növelhető a forgácsolás teljesítménye.
Ha már elő kell fúrni, a felfúráshoz a csigasüllyesztő az igazi, csak ahhoz egyre nehezebb hozzájutni.

000000000

"csigafúrónál az optimális általában csak a külső átmérő környékén van"

Látod ez a lényeg... abból a négy pontból amit felsoroltam. Ezzel pedig nem lehet mit tenni, és nyilván van már az a furat átmérő, amit még a nagy telibefúrás kedvelők se vállalnak be, hanem mégis csak előfúrnak, hiába vannak olyan kis szakmai trükkök, amiket én is ismerek a felsorolásodból, de túl sokat ezek nem segítek a fő problémán.

Ha pedig nagyobb szériában gondolkodunk, és nem egyedi gyátásról beszélünk, akkor nem is kell ilyen szerszám, hiszen mindenképpen valamilyen már nyers furattal, üreggel rendelkező előgyártmányból szabad csak kiindulni.

000000000

Persze hogy vannak ilyen nagy fúrók is, soha nem írtam, hogy ezekkel nem lehet dolgozni, csak annyit írtam, nem optimálisak TELIBE.
Nyilván Te is belátod, van az teliefúrás méret, amit ha a gép teljesítmény bírná is, nem vállalnál be Te sem.

Csuhás

Rákospalotán a vasút melletti Pázmány utcai méh telepen van most egy asztali golyós prés kb 60-as menetes orsóval, van egy kb 160-200 körüli gépsatu ( A kettőt együtt adnák egy húszasért ) illetve a egy konténerben van néhány köszörült henger, vagy pár századosan kúpos köszörű tüske, vagy mérőhenger.
Volt egy mk4-es eszterga beállító henger is de azt elhoztam. Semmi érdekem nem fűződik a dologhoz, csak jó volna ha fórumtárs venné meg magának.

Virbo

De jó, hogy ilyenkor dolgozni kell... :(

nyj28spvd

Csuhás

Istenem de hülye vagy...

Gondolod hogy a nagy fazékból mindenki csak ki vehet pénzt, és senki sem rak be? Nem érdekel az ajánlatod de nyilván arról van szó ami egy piramisjátékban szokás, kevesen nyernek és sokan buknak.  

Kérek egy modit hogy a szemetet és a válaszom is törölje ki!

000000000

Én ennyiért tudnék rendelni ezekből a méretekből 1-1db-ot27- 3100ft
29-3300ft
30-3400ft
32,5-3650ft
33,5-3750ft
34-3800ft
35-3900ft
35,5-3950ft
36-4000ft
37-4100ft
38-4200ft
38,5-4350ft
39-4400ft
39,5-4450ft
43,5-4850ft

7cim5mm0

Szervusz!
Engem érdekelne a beállító tüske, amennyiben nincs rajta sérülés.

Csuhás

Akkor is érdekel ha nem vastelepi áron adnám?
Magam 10eFt-ért akarom felrakni a vaterára. Ha így is kell viheted. Ránézésre hibátlan precíz darab. Esetleg küldhetek este méreteket, képeket.

7cim5mm0

Szervusz!  
Mint ahogy írtam, ha sérülésmentes, nem görbe, akkor érdekelne.
Várom a képeket, bár lehet, hogy leghamarabb hétfőn leszek megint gépközelben.

Csuhás

Rendben küldök képeket, de ha Újpesten vagy Fóton jár megnézheted kézbe fogva is. Dönteni akkor is ráérsz.

ANTAL GÁBOR

Az esztergályosoknak tettem föl egy kérdést a MACH 3 rovatba

Csuhás

A hétvégén küldtem képeket.  
De a könyvtáramban is megtalálhatod őket.