Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

KoLa

Ez szép volt![#eljen]

Robika37

Anno .. átm . 30 kétlapkás Sandwik 4D fúróval 2200-2600 fordulat 0,04-0,08 mm/ford BC3 anyagban .Szép kis csigaházakat hozott ki, felület is jó volt, de a hangja borzasztó volt...

Szedlay Pál

Keresgélek az interneten HSS fúrót 40mm átmérőben, de nem találok.
A kedvemért linkeljetek ide egyet hol lehet kapni.
Csak a kíváncsiság kedvéért.

KoLa

Hány db-ot bírt ki!

svejk

Köszönöm a választ!
Talán szegnyeregből nem is lehet ezekkel fúrni, használt gépen alig van olyan hagyományos szegnyereg ami ne lógna kicsit. Ezek a lapkás telibefúrók nagyon erős megvezetést igényelnek.

Robika37

A Sandwik-tól jött a mérnök üzletkötő többféle bevonatot és forgácstörő geometriát is kipróbáltunk mire jó lett. Érdekes volt a központhoz közelebbi lapka más szívósabb bevonatú volt és talán csak sima holker volt benne a központ felé eső kisebb kerületi sebesség miatt.. a konkrét típusokra már sajnos nem emlékszem.  

svejk

Az előző cégemnél úgy emlékszem 63 mm-es volt a legnagyobb, mezei "fekete" HSS. Morse 5-el, épp ami az EMV szegnyerge volt.

KoLa

Nyíregyházán a 'KGST' piacon lehet venni!

svejk

5D-s? [#wow1] veszélyes!

svejk

No a hangja miatt sejtettem, hogy nagy előtolóerő kell neki. Ropog, remeg, de látszatra könnyedén viszi az anyagot.

KoLa

Egy ilyen van nálunk is az MVE padon![#nevetes1]

Robika37

Úgy emlékszem egy műszakot elfarigcsáltam egy-egy lapkával. (három élű WCMX-es volt talán..)behegesztő perselyeket kellett fúrni 15-95 mm hosszúságig féleségenként 20-25 db-ot sztem. olyan 120-160db-ot ki lehetett vele fúrni.
Azért szerettem mert nem kellett külön furatkés  a saroktöréshez kicsit "mögé" lehetett nyúlni 1-1,5x45 fokot a bekezdésnél meg olyanra csináltam amilyenre akartam.
A központi lapkának kellett figyelni nagyon a magasságára hajlamos volt kipattogni..

s2k5ycubj

Vettem már http://www.pzrapid.hu/szerszam.php" TARGET=_fnew>tőlük egy pár kúpos fúrót. Vannak nagyok is és igazi csemegeként hűtőcsatornás hagyományos hss is akad,ha el nem vitték. Utoljára nagyon szép 3 élű központi él nélküli felfúrókat mutattak. Egy telefont megér...

Robika37

Inkább érdekesen "sípolt-vibrál" ,de ezek ellenére tükör volt a felület. Mondjuk igényelte is a hűtést volt benne 4 hűtőcsatorna..

Szedlay Pál

És egy ilyen 63mm-es fúróval telibe fúrja az acélt?
Mint laikus számomra elképzelhetetlen.
Bár láttam már esztergálni több méter átmérőt videón, így csak nekem furcsa, aki a kicsi, apró dolgokhoz szoktam.