Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Esztergálás

Indította gaben, 2024 április 09, 16:02

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Nem annyira vészes, inkább csak felfújja a média.

Ellenben épp ma jártam egy olyan helyen Pécsett amit Amerikában getto-nak neveznek. Megyek keresek egy céget, aztán jól eltévedtem, mert rohadt eldugott helyen van.
Keresztbe kasul bejártam a getto-t. A getto lakóknak meg gyanús lettem és egyre többen kiálltak az utcára. Úgy néztek rám mintha gyilkolni mennék oda. A legjobb viszont egy szürke macska volt ami elvánszorgott a kocsi előtt. Hát basszus, még az is úgy nézett rám. Romacska volt....
Aztán még mindig keresem az utcát, és mikor befordulok lassan az egyik sarkon, hogy honnét a fenéből került elő, majdhogynem behajolt az ablakon (kocogva) egy 18 körüli roma K. Asszongya engem keresel ? Már sorolta is az árlistát.... Kicsit ledöbbentem, hogy 1500-ért kínál szolgáltatást. De mivel ez egy getto, úgy könnyen előfordulhat, hogy én szívom meg, ha beengedem a kocsiba. :)))

s7manbs8

Látszik, hogy vidék mennyire le van maradva egy haverom Pestre szaladt fel egy kis szolgáltatásért, és 80 volt, nálatok meg csak 1.5 ? Bár nem tudom az melyik féle volt, meg te se, hogy emez melyik, de mindegy a lényeg a nagyságrend, vagy a méret. :)

KoLa

Hát! nálatok is.
Nálunk is.
Nő a gettó.
Szörnyű!

mxjj54gxi

Igazából mindketten 80-ba kerülnek, csak az egyiknél a maradékot az orvosra meg a gyógyszerekre költöd! [#wilting]

sasi

Talán mást is érdekel!
Antal Gábor inspirálására megvizsgáltam egy tokmánypofát.
Keménysége 47 HRc, vegyi összetétele C = 0,6%, Si = 0,15%, Mn = 1%, Cr = 0,44%, Ni = 0,17%.

KoLa

Ez az összetétel melyik acélötvözethez áll a legközelebb?

svejk

Csak kíváncsiságból.
Mennyi időt vesz igénybe egy ilyen vizsgálat?
Az utcáról bárki bemehet hozzátok, -természetesen juttatás fejében- hogy vizsgáljatok be egy anyagot?

r2u4n063m

Nno, ezt jól megjegyzem magamnak :)  
Régen E3N-en tanultam esztergálni, hiányzik is róla pár apróság. Az a lábfék ill vészkapcsoló nyújt egy kis biztonságot. A váltótárcsára felírt sebességek is könnyebben olvashatók, mint az E2N-en. Ha jól emlékszem, el van látva mikrokapcsolókkal, hogy ha valaki például a cserekerekeknél babrál, el ne indulhasson a gép. A kapcsolókhoz sem kell olyan mélyre hajolni. Kissé átgondoltabb gép.

svejk

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/Menetek_hidraulika.JPG" TARGET=_fnew>Ezen a képen egy nagyon okos, jól áttekinthető táblázat látható, ismeretlen csőmenetek beazonosítására.
Mindössze egy tolómérőre, egyes esetekben menetfésűre van szükség.
Meg kell mérni a menet külső, vagy az anya belső átmérőjét, majd a táblázatban kikeresve a méretet bal oldalt a csavar, jobb oldalt az anyához tartozó menetméretet/típust láthatjuk.

A kép a http://www.fluiconnecto.com/hu/" TARGET=_fnew>Fluiconnecto katalógusából való.

PSoft

Ha esetleg nincs meg,hasznos lehet.:)

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/E2N_rajzok/" TARGET=_fnew>E2N összeállítási rajzok  .tif
[#wave]

nvnshmpmn

Nagyon jó! Pont ilyen az én főorsóházam. Ez még nem volt meg.
Köszönettel:[#vigyor2]

sasi

A vegyi összetétel vizsgálati idő viszonylag rövid, kb. 3x30 másodperc jó esetben, viszont a minta előkészítése munkásabb, ez a vizsgálatra átadott darab geometriájától, állapotától is függ. Szennyeződésmentes síkfelületet kel produkálni az elemzéshez.

Természetesen bár kinek végzünk vizsgálatokat, http://zeus.nyf.hu/~anyagvizsgalat/anyagvizsgalat/av.htm" TARGET=_fnew>itt egy kicsit bővebben a szolgáltatásokról.

mxjj54gxi

Jól látom, hogy egy Neophot 2-est látok ott felül az egyik képen?

sasi

Igen, ezek szerint te kukucskáltál már ilyenbe?

mxjj54gxi

Ajjaj! Rengeteg kérdésem lesz! :)))
Tavaly kaptam egy ilyet, asztalostul!!! :))
Fel kell még újítanom, de ma ráadásul kaptam még hozzá egy teljes póttápot a xenonhoz, meg a halogénhez, a fénymérőegységgel egybeépítettet.
Sikerült szereznem egy relatíve jó állapotú Elypovist-et is, de persze táp és leírás nélkül!
Ti használjátok vagy használtátok ezt az elektomos polírozót?
Kéne hozzá egy gyári használati a gyüjteménybe meg a hozzáértés végett, meg egypár recept se volna hülyeség, hogy tudjak min elindulni.

Amúgy az első mikim egy Neophot volt, ennek az elődje, 1953-as darab. Attól kattantam be, és kezdtem ezeket gyújteni.